WWF Supporters-Newsletter Ιουλίου 2020

2020-07-06 15:24

Συνηθίζοντας με αργούς ρυθμούς τη νέα κανονικότητα, βρισκόμαστε όλοι μπροστά στο νέο ρόλο υπευθυνότητας που καλούμαστε να παίξουμε για την προστασία της φύσης και της υγείας της ανθρωπότητας. Μένουμε ασφαλείς αλλά όχι αδρανείς. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα για την προστασία της φύσης αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας μαζί της.

#PandaParea

© naturepl.com / Christophe Courteau / WWF  

Υγιής φύση, υγιής άνθρωπος

Μέσα από την κρίση της πανδημίας, έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε λύσεις που αναγνωρίζουν πόσο αλληλένδετη είναι η ευημερία μας με την ευημερία του πλανήτη.

Η νέα μελέτη του WWF με τίτλο «COVID-19: Επείγον κάλεσμα για την προστασία ανθρώπων και φύσης», υπογραμμίζει πως μεταξύ των βασικών αιτιών για την εμφάνιση ζωονόσων είναι το εμπόριο και η κατανάλωση ειδών υψηλού κινδύνου, οι ραγδαίες αλλαγές στη χρήση γης που οδηγούν στην αποψίλωση, καθώς και η επέκταση και εντατικοποίηση της γεωργίας και της ζωικής παραγωγής. Τώρα είναι η στιγμή για συντονισμένη δράση, προκειμένου να προστατεύσουμε τα φυσικά οικοσυστήματα και να χτίσουμε κοινωνίες όπου η σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης θα είναι βιώσιμη.

 

Δες τη μελέτη εδώ
 
 

 

 

 

#PlasticFreeSummer
 

Αυτό το καλοκαίρι πες όχι στα πλαστικά μιας χρήσης!
Κάθε μέρα του Ιουλίου και μια συμβουλή για το πώς μπορείς να μειώσεις τα πλαστικά που χρησιμοποιείς αφήνοντας ένα θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Ακολούθησε τα social media μας και ζήσε κι εσύ ένα καλοκαίρι χωρίς πλαστικά.

 

 
 

Το WWF Ελλάς στα Nέα

Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα πρόσφατα άρθρα για το WWF Ελλάς σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα!

 
 
 
Αντιδράσεις και σχόλια με αφορμή τον νέο περιβαλλοντικό νόμο στη «Guardian»

© Kostas Tsironis / EPA

Αντιδράσεις και σχόλια με αφορμή τον νέο περιβαλλοντικό νόμο στη «Guardian»

 

Σε σχετικό άρθρο της, η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλια και δηλώσεις διαδηλωτών και ακτιβιστών. Η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, σχολιάζει την πρωτοφανή διάταξη που επιτρέπει την εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός των προστατευόμενων περιοχών Natura.

 

Διαβάστε εδώ

 

 
 
12 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την επέκταση του μέτρου χρέωσης της πλαστικής σακούλας στη «Lifo»

© Fusion Medical Animation / Unsplash

Παρουσίαση της σύνδεσης μεταξύ περιβαλλοντικής διαχείρισης και εμφάνισης πανδημιών στην εκπομπή «ECO News»

 

Η Παναγιώτα Μαραγκού, ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, μίλησε στην Κατερίνα Χριστοφιλίδου για το πώς επηρεάζει η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων την ανθρώπινη υγεία, αλλά και πώς αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της περιβαλλοντικής υγείας και κατάστασης.

 

Δείτε εδώ

 

 
 
Συνέντευξη για το τελευταίο καταφύγιο γυπών στη Θράκη στην «ert.gr»

© Ε. Καψάλης / WWF Ελλάς

Συνέντευξη για το τελευταίο καταφύγιο γυπών στην ισορροπία των φυσικών οικοσυστημάτων στην «ert.gr»

 

Η Ελισάβετ Κρετ, ερευνήτρια πεδίου στο WWF Ελλάς, μιλάει για τη σημασία των γυπών αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν.

 

Διαβάστε εδώ

 

 
 
Παρουσίαση του νέου προγράμματος του WWF Ελλάς με τίτλο «Ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στη χρηματοδότηση της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών με τη συμβολή  των πολιτών»στo «euractiv.gr»

© Reuters

Παρουσίαση του νέου προγράμματος του WWF Ελλάς που στόχο έχει να ρίξει φως στη χρηματοδότηση του συστήματος δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα στo «euractiv.gr» 

 

Το WWF Ελλάς με εταίρο το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR), φιλοδοξεί  να λειτουργήσει ως καταλύτης στην ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες στον σημαντικό τομέα της χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος δασοπυροπροστασίας

 

Διαβάστε εδώ

 

 

Τα σημαντικότερα άρθρα του μήνα

Νέα, blogs και ανακοινώσεις από το WWF Ελλάς

 
Αλιευτικός τουρισμός, μια πνοή ζωής για τους παράκτιους ψαράδες της Μεσογείου!

© Χ.Γιαννακόπουλος / WWF Ελλάς

Αλιευτικός τουρισμός, μια πνοή ζωής για τους παράκτιους ψαράδες της Μεσογείου!

 

8 Ιουνίου 2020

 

Στη χώρα μας, οι περισσότεροι ψαράδες είναι αλιείς μικρής κλίμακας. Όμως, οι θάλασσές μας αδειάζουν και οι ψαράδες δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Δουλεύουμε μαζί τους, για να κρατήσουμε τις θάλασσές μας ζωντανές και γεμάτες ψάρια. 

 
Πανδημία COVID-19 και ενεργειακή μεταστροφή

© Zbynek Burival / Unsplash

Πανδημία COVID-19 και ενεργειακή μεταστροφή

 

27 Μαΐου 2020

 

Η πανδημία μας καλεί επιτακτικά να χτίσουμε ένα βιώσιμο, ασφαλές και ανθεκτικό μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν καμία θέση. 

 

 

 

Η καρδιά του WWF Ελλάς είναι οι μηνιαίοι υποστηρικτές του. 

Η συνεχιζόμενη υποστήριξή σας, κάθε μήνα, κάθε χρόνο,

είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί λύσεις απέναντι στα προβλήματα του σήμερα αλλά και τις απειλές του αύριο. 

 

Μαζί για έναν ζωντανό πλανήτη!

 

Υποστήριξε μας