WWF Ελλάς-Είσαι και πάλι πρωταγωνιστής!

2016-04-21 10:25

Είσαι και πάλι πρωταγωνιστής!

Πριν ένα χρόνο, με τη βοήθειά σου ρίξαμε φως στο σκοτεινό μυστήριο της θάλασσας… που τρομοκρατεί τους ψαράδες, αδειάζει τις θάλασσές μας και απειλεί να αρπάξει την ψαρο-μπουκιά από το στόμα μας! Το «έργο» ξεκίνησε ως ταινία τρόμου για την Υπεραλίευση. Σήμερα, με πολλή υπερηφάνεια, σου παρουσιάζουμε τη συνέχεια… μια περιπέτεια που ελπίζουμε ότι θα έχει happy end!

Μετά από αρκετή δουλειά, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε ότι ένας ελληνικός στόλος ψαράδων θα είναι ο πρώτος στη Μεσόγειο που θα αποκτήσει περιβαλλοντική πιστοποίηση MSC. Τα γρι-γρι της Καβάλας ανέλαβαν την πρόκληση να αλλάξουν τον τρόπο που ψαρεύουν το γαύρο και τη σαρδέλα. Αν τα καταφέρουν, το ψάρεμά τους εγγυημένα θα επιτρέπει στα ψάρια να αναπαραχθούν και δεν θα βλάπτει το θαλάσσιο οικοσύστημα, ούτε θα στερεί την τροφή από μοναδικά είδη όπως τα δελφίνια.

Ο δικός σου ρόλος είναι πρωταγωνιστικός! Αν επιλέξεις τα βιώσιμα ψαρικά όταν φτάσουν στο ράφι των καταστημάτων, θα επιβραβεύσεις την προσπάθεια που γίνεται για έναν τρόπο ψαρέματος που σέβεται τη θάλασσα. Έτσι, χάρη σε σένα, το «έργο» θα έχει αίσιο τέλος.

Η συνέχεια… στο πιάτο σου! :)

Γιώργος Παξιμάδης, yorghospax@wwf.gr
Υπεύθυνος Θαλάσσιων Προγραμμάτων, WWF Ελλάς