WWF Ελλάς-Δύο σημαντικά νέα στην εκπνοή του χρόνου

2016-12-22 17:32

Aγαπητοί φίλοι,

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά δράσης και προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε μαζί!

Στη Γυάρο κάναμε καθοριστικά βήματα προς τη δημιουργία μιας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, όπως καμιά άλλη στην Ελλάδα!

Στην Καβάλα, ένα παλιότερο άπιαστο όνειρο σήμερα γίνεται πραγματικότητα: ψαράδες, σούπερ μάρκετ, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κρατικοί φορείς συμμαχούν για ένα κοινό όραμα για ζωντανές θάλασσες και ζωντανή οικονομία.

Στο πεδίο της περιβαλλοντικής πολιτικής, η αδιάκοπη επαγρύπνησή μας έφερε και πάλι καρπούς, αφού μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε σημαντικές νομικές απειλές για τα δάση μας.

Αυτές και πολλές ακόμα δράσεις μπορείτε να διαβάσετε στον Απολογισμό δράσης του WWF Ελλάς για το 2016.

Αλλά το 2016 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για έναν ακόμα λόγο: Το WWF Ελλάς συμπλήρωσε 25 χρόνια δράσης στη χώρα μας. Είναι μια πολύ καλή στιγμή να σας ευχαριστήσω που στέκεστε στο πλάι μας και να μοιραστώ, παρά τις αντιξοότητες, την αισιοδοξία μου για τη συνέχεια. Μου φαίνεται αδύνατο να χάσω την ελπίδα μου, όταν βλέπω ότι καταφέρνουμε να προκαλέσουμε αλλαγές που στην αρχή φάνταζαν ανέλπιστες.

Σας ευχαριστώ θερμά και σας εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να σας φέρει ειρήνη, αγάπη και πολλή θετική ενέργεια.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Καραβέλλας
Διευθυντής WWF Ελλάς

 

ΥΓ – Και στην εκπνοή του χρόνου, σημαντικά νέα που μας έφεραν ένα ακόμα πλατύ χαμόγελο στα χείλη!

  • Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία Συναγερμός για τη Φύση πέτυχε ολοκληρωτική νίκη! H Ευρωπαϊκή Επιτροπή άκουσε τη φωνή 500.000 πολιτών και 200 οργανώσεων, αλλά και τις θέσεις αρκετών κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, και δήλωσε ότι δεν θα αναθεωρήσει την ευρωπαϊκή θεσμική προστασία της φύσης, αλλά αντίθετα θα ενισχύσει την εφαρμογή της!
  • Μόλις την περασμένη βδομάδα, ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην παραχωρήσει στη ΔΕΗ δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για τις νέες λιγνιτικές μονάδες, δείχνοντας στην Ελλάδα τον δρόμο προς την καθαρή ενέργεια και, στη Δυτική Μακεδονία, αυτόν της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο!

Ποιος ξέρει τι άλλο καλό θα μας φέρει το 2017;