Βριλησσιακός ΑΟ-Αθηναϊκός 57-66

2018-11-12 11:40

Αναλυτικότατη περιγραφή του αγώνα που θα ζήλευαν πολλοί αθλητικογράφοι από τον gspara του www.basketforum.gr

  Ανωτερος και πιο πληρης ο Αθηναικος,ανεβασε την αποδοση του στο 2ο ημιχρονο και απεδρασε με το ροζ φυλλο απο το κλειστο των Βριλησσιων.Ο Αθηναικος κερδισε τη μαχη των ψηλων (Ζεγκινογλου-Καζιανης-Βουλγαρης) και ειχε το πανω χερι στην μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα και με εξαιρεση το αρχικο 4-3 ειχε συνεχως το προβαδισμα.

Παπαμιχαηλ-Ζεχερλης
Χαραλαμπους-Πινης
Μακρυδακης-Μιντζαριδης
Νικολλι-Καζιανης
Ζερβος-Ζεγκινογλου

Σημαντικη απουσια για τον Βριλησσιακο ο Κυρακης που παρεμεινε στα πιτς και αυτη την αγωνιστικη.

Αμφιρροπα ξεκινησε η αναμετρηση(9-9) με τον Χαραλαμπους να βρισκει διαδρομους για τα αγαπημενα του ντραιβ,αναγκαζοντας τον κοουτς Χατζηγιαννακο να γυρισει για λιγο την αμυνα του σε ζωνη.Ο Καζιανης εδωσε λυσεις επιθετικες(2 τριποντα) και ο Αθηναικος ξεφυγε 10-16 με γκολ-φαουλ του Μελλιου.
Οι γηπεδουχοι αντεδρασαν με τον Νικολλι να μειωνει 15-16 και το κυριοτερο να κερδιζει το 3ο φαουλ του Καζιανη.

Στην 2η περιοδο ο Αθηναικος πηρε διαφορες 5-6 ποντων (17-23,24-29) με πρωταγωνιστες Ζεγκινογλου-Μελλιο,αλλα ο Βριλησσιακος δεν αφηνε την διαφορα να ξεφυγει(22-23,28-29) με πολυ καλους Νικολλι-Παπαμιχαηλ.
Τελικα ο Μακρυδακης με το πρωτο του 3ποντο ισοφαρισε 31-31 για να ληξει το ημιχρονο 31-32 με μια βολη του Ζεχερλη.

Η 3η περιοδος συνεχιστηκε αμφιρροπα αρχικα(39-39) με τον Καζιανη να ξαναμπαινει το ιδιο ζεστος και τους γηπεδουχους να ευστοχουν απο τα 6.75 με Μακρυδακη-Νικολλι.
Ο Ζεγκινογλου ομως ειδικα, φορτωσε με φαουλ τους γηπεδουχους και ο Αθηναικος αρχισε να χτιζει διαφορες.Ο σεντερ των φιλοξενουμενων βρηκε στηριγματα στον Κωη αλλα και στον νεαρο Παναγιωτοπουλο,οι οποιοι με 3ποντες βομβες ανεβασαν την διαφορα στο +10(39-49).
Μετα το ταιμ-αουτ,το ζον-πρες του Βριλησσιακου εφερε αποτελεσματα και οι γηπεδουχοι μειωσαν 47-50 με 2 διαδοχικα 3ποντα του Μακρυδακη.

Η 4η περιοδος ξεκινησε με τον Βριλησσιακο να επιχειρει την ισοφαριση αλλα και τα 4(!!!) τριποντα στην ιδια επιθεση βρηκαν σιδερο.Οχι ομως και ο Καζιανης που εδωσε ανασα για το 47-53.
Με Ζεχερλη-Μελλιο στην 5αδα ο Αθηναικος προσπαθησε να ελεγξει τον ρυθμο και το σκορ δεν αλλαξε μεχρι το 51-57.
Οι γηπεδουχοι προσπαθησαν να ανατρεψουν την κατασταση και μειωσαν στο καλαθι(55-57) με ποντους των Μακρυδακη-Νικολλι.

Μετα το ταιμ-αουτ,ο Ζεγκινογλου πετυχε 2 μεγαλα καλαθια επειτα απο ασιστ του Ζεχερλη και ουσιατικα καθαρισε,διαμορφωνοντας το 55-61 με 1,5 λεπτο για το φιναλε.
Οι γηπεδουχοι εχασαν την τελευταια τους ευκαιρια στα 40'' (57-61) οταν το κοντινο σουτ του Δημητρακοπουλου μπηκε-βγηκε απο το καλαθι του Αθηναικου.
Μελλιος-Καζιανης απο την γραμμη των βολων οδηγησαν στο τελικο 57-66.

MVP Ζεγκινογλου που κυριαρχησε στις 2 ρακετες και ηταν ο στυλοβατης της νικης του ΑΘηναικου.
Πολυ καλος ο Καζιανης,ενω Ζεχερλης-Μελλιος αλληλοσυμπληρωθηκαν ιδανικα στον ασσο.

Κορυφαιος του Βριλησσιακου ο Νικολλι και φοβερο 2ο ημιχρονο ο Μακρυδακης.Πολυ καλος στο 1ο ημιχρονο ο Παπαμιχαηλ,ενω βοηθησε και ο Δημητρακοπουλος.