Βριλήσσια- Γιάννης Πισιμίσης: «Ισχυρή εντολή από τον πρώτο γύρο»

2019-05-17 12:57

Ισχυρή εντολή από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ζητεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια παραχώρησε συνέντευξη στην έγκυρη ιστοσελίδα enypografa τονίζοντας πως επιδιώκει την ισχυρή κοινωνική νομιμοποίηση από τον πρώτο γύρο προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του με στόχο τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Πισιμίση: 

Η δυνατότητα διοίκησης των Δήμων την επόμενη μέρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες. Σε ποια βάση και με ποια προαπαιτούμενα είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε συνθέσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου σας;

Σίγουρα όχι στη βάση οποιασδήποτε συναλλαγής. Είμαστε υπέρ των συνθετικών λύσεων και προσωπικά ήμουν πάντοτε υπέρ ενός Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποτελεί έναν χώρο έλλογης συζήτησης και δημιουργικού διαλόγου, ως προϋπόθεση παραγωγής έργου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Από εκεί και πέρα, εμείς επιδιώκουμε ισχυρή κοινωνική νομιμοποίηση από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πόλης μας, όπως το οραματιζόμαστε.

Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο σας, για τα οποία θα ξεκινήσετε να αναζητείτε λύσεις από την πρώτη μέρα που θα αναλάβετε τη διοίκηση;

Τα Βριλήσσια είναι μια πόλη με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η ρυμοτομία, οι χώροι πρασίνου και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιό της. Ωστόσο, στην πόλη μας επικρατεί, ιδίως τα τελευταία χρόνια, μια κατάσταση αδράνειας και τελμάτωσης που δεν μας αξίζει. Έχουμε μείνει πολύ πίσω σε επίπεδο υποδομών και κάλυψης κοινωνικών αναγκών. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο παρέχονται υπηρεσίες σήμερα στους συμπολίτες μας είναι παντελώς παρωχημένος, καθώς δεν έχει καταβληθεί προσπάθεια αξιοποίησης των «εργαλείων» που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και οι καλές πρακτικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Οι δημόσιοι χώροι παρουσιάζουν σε πολλές περιπτώσεις εικόνα εγκατάλειψης (π.χ. το πάρκο της πρ. Ναυτικής Βάσης), ενώ και το κυκλοφοριακό στην πόλη είναι οξυμένο, με προεξάρχουσα την οδυνηρή κατάσταση που επικρατεί στη Λ. Πεντέλης, λόγω του παράνομου παρκαρίσματος.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το ζήτημα της ασφάλειας, καθώς είναι, δυστυχώς, πολύ συχνή η εμφάνιση παραβατικών φαινομένων με κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις σπιτιών.

Η πόλη μας και όσοι ζούμε σε αυτήν σίγουρα δεν αξίζουμε αυτήν την εικόνα από τη στιγμή, ιδίως, που στα Βριλήσσια πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου μας ως ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Δήμου

Με δεδομένη τη διαρκή περικοπή πόρων από το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ποιες συγκεκριμένες πηγές θα αναζητήσετε χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας;

 Στην εποχή μας η περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. έχει καταστεί βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι και οι Δήμοι θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν πρωταγωνιστικό αναπτυξιακό ρόλο, υλοποιώντας προγράμματα και δυνατότητες που δίνει η Ε.Ε. σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς σχεδιάζουμε την άμεση λειτουργία μιας τεχνοκρατικά επαρκούς δημοτικής δομής για τα ενωσιακά αναπτυξιακά προγράμματα και πηγών χρηματοδότησης που προκύπτουν από τα ευρωπαϊκά επενδυτικά και διαρθρωτικά ταμεία, προκειμένου να μπορέσουμε να αντλήσουμε πόρους που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε συνολικά τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας.

Ως βασικά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες προβάλλονται συνήθως η καθαριότητα, το πρόβλημα κυκλοφορίας – στάθμευσης και η ασφάλεια. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθείτε σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα;

 Για την καθαριότητα έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και συνολικής περιβαλλοντικής πολιτικής, με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων, τοποθέτηση αισθητήρων πληρότητας των κάδων, για μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και προμήθεια σε κάθε νοικοκυριό ειδικών κάδων ανακύκλωσης, με στόχο την ουσιαστική διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όσον αφορά το ζήτημα της κυκλοφορίας και στάθμευσης έχουμε σχεδιάσει την εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής στάθμευσης (χωρίς αντίτιμο) για το κέντρο της πόλης, ώστε να πλοηγούνται οι οδηγοί μέσω ειδικής εφαρμογής σε «ζωντανό» χρόνο σε κενές θέσεις στάθμευσης. Επίσης, δεσμευόμαστε για την άμεση επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με πύκνωση των δρομολογίων, μέσω εξοπλισμού της με νέα mini- bus και τη δημιουργία «έξυπνων» στάσεων.

Τέλος, μιας και εμείς βιώνουμε καθημερινά το μειωμένο αίσθημα δημόσιας ασφάλειας που επικρατεί στην πόλη μας, σχεδιάζουμε την ενίσχυση της παρουσίας της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος μας (κάτι άλλωστε που αποτελούσε δική μας πρόταση), με δύο επιπλέον οχήματα και τακτικές περιπολίες, ιδίως τις κρίσιμες ώρες της νύχτας (1.00π.μ. – 5:00π.μ.), αλλά και τη δημιουργία προγράμματος τοποθέτησης συναγερμών σε οικίες και σύνδεσής τους με κέντρο ελέγχου στον Δήμο και την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού η ψηφιακή εποχή είναι ήδη παρούσα. Στον δικό σας Δήμο πώς θα επιχειρήσετε να εντάξετε τη σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινότητα, ώστε να διευκολύνετε τη ζωή των συνδημοτών σας;

Από τη διαχείριση των απορριμμάτων έως τη Δημοτική Συγκοινωνία, τη στάθμευση και τον οδοφωτισμό μπορούμε να εισαγάγουμε ψηφιακά εργαλεία που θα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Επιπλέον, στον προγραμματισμό μας εντάσσουμε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επαφής των δημοτών και των επιχειρήσεων με τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον δημόσιο διάλογο.Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να καταθέτουν οι ίδιοι οι δημότες ιδέες, στόχους και προτάσεις προς τη δημοτική αρχή. Οι εισηγήσεις αυτές θα κωδικοποιούνται και θα εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και υλοποίηση.

Τι θα απαντούσατε σε έναν ψηφοφόρο του Δήμου σας που θα σας ρωτούσε γιατί να ψηφίσει τον δικό σας συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές;

 Θα τον καλούσαμε να μας αξιολογήσει σοβαρά μέσα από το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη δυναμική εκσυγχρονισμού της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από το επίπεδο της νοοτροπίας και φτάνοντας σε αυτό της πράξης.

Επιδιώκουμε να φέρουμε στα πράγματα μια νέα νοοτροπία διαφάνειας και προόδου ως βάση για μια δημιουργική «επανάσταση» έργου στα Βριλήσσια, για μια νέα προοπτική, που θα καταστήσει τον Δήμο Βριλησσίων έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, μια πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Πηγή: enypografa.gr