Βριλήσσια-Επιστολή Συλλόγου Αλληλεγγύης προς το δημοτικό συμβούλιο

2017-07-13 17:56

Βριλήσσια, 12 Ιουλίου 2017

Προς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων Υπόψη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Τυχαία πληροφορηθήκαμε από το Διαδικτυο το κάλεσμα του Δήμου Βριλησσίων / ΟΚΠΑ για συμμετοχή των συμπολιτών μας στην υπό ίδρυση Τράπεζα Αίματος.

Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουμε ότι:

  1. Από το 1992 έως σήμερα, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», σε συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή, εξυπηρετεί και καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μας σε αίμα για τους ίδιους ή συγγενικά τους πρόσωπα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατ’ έτος, έχουμε ανταποκριθεί θετικά σε πάνω από 30 αιτήματα του Δήμου και του ΟΚΠΑ.
  2. Απο την πλευρά του Συλλόγου μας, πάντα υπήρξε θετική διάθεση συνεργασίας και για το λόγο αυτό μας εκπλήσει αρνητικά και μας θλίβει το γεγονός ότι τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό, αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη του το πολύ ουσιαστικό έργο της τελευταίας 25ετίας του Συλλόγου μας.
  3. Ουδέποτε υπήρξε ουσιαστική πρόσκληση συνεργασίας από τον ΟΚΠΑ, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα ζητήθηκε η συνδρομή του σε όλα τα επίπεδα. Αντιθέτως, ο Σύλλογός μας, τον τελευταίο χρόνο συνεργάσθηκε τόσο με σχολεία της περιοχής όσο και με ιδιαίτερα δραστήριους συλλόγους όπως : τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ", τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Βριλησσός, τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων, τον Σύλλογο Μεσσηνίων "Η ΕΛΑΙΑ" και το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων.

Σημειωτέον ότι όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, χαρακτηρίζονται από διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στη βάση του εθελοντισμού και διαχειρίζονται με ευαισθησία το θέμα με πλήρη διαφάνεια, χωρίς σκοπιμότητες και ως εκ τούτου θεωρούμε πλήρως ακατανόητο το επισυναπτόμενο γράμμα – πρόσκληση του ΟΚΠΑ.

Θεωρούμε ότι η ενδυνάμωση υφιστάμενων δομών με αποδεδειγμένο έργο και αποδοχή από τους  συμπολίτες μας, μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα και σίγουρα χωρίς κόστος.

Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναθεωρηθεί η απόφαση ίδρυσης τράπεζας αίματος από τον ΟΚΠΑ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για αυτό.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας Νατάσσα Φριτάκη                                                                          Δέσποινα Μακριδάκη

Επικοινωνία

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.