Βρέθηκε αρσενικός σκύλος (golden retriver) ΕΠΕΙΓΕΙ

2016-08-02 19:40

Στις 23/7 στο πάρκο Τρίτση στα Βριλήσσια βρέθηκε σκύλος αρσενικός μοιάζει με Golden Retriver, μεγαλόσωμος. Το ζώο βρέθηκε με λουρί και σκάλιμπορ αλλά κανένα στοιχείο του ιδιοκτήτη. Ακολούθησε άτομο της πολυκατοικίας που έβγαλε βόλτα το σκύλο του κι επειδή έδειχνε να μην ξέρει απο αυτοκίνητα και δρόμους τον κρατήσαμε σε κοινόχρηστο χώρο. 
Ξέρει κάποιες εντολές είναι παρα πολύ καλός χαρακτήρας, ήρεμος, κοινωνικός και του αρέσει να κάθεται δίπλα στους ανθρώπους και να παρακολουθεί ήρεμα. Είναι πάρα πολύ όμορφο ζώο και με το χαρακτήρα που διαθέτει είναι ιδανικός για πολιτισμένους ανθρώπους που θεωρούν το σκύλο τους μελος της οικογένειάς τους. 
 
Το σκυλί είναι βρήσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και οι ένοικοι της πολύκατοικίας παραπονιούνται δικαιολογημένα. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε και επειγει να μετακινηθεί πριν δημιουργηθούν προβλήματα για εκείνο πρώτα και μετά για εμάς.
 
Παρακαλώ κοινοποιήστε τις φωτό και βοηθήστε να βρεθεί κάποιος χώρος φιλοξενίας ΄το συντομότερο.
 
Ευχαριστώ 
 
Αννα Κυριλλίδη
 

Κυρία Κυριλλίδη,
 
Δεν αναφέρετε αν έχετε γνωστοποιήσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καθώς και στον Δήμο Βριλησσίων την ξαφνική παρουσία του σκύλου αυτού, καθώς και τις μέχρι τώρα ενέργειές σας να τον φροντίσετε, στο μέτρο που μπορείτε.
 
Ενδεχομένως να έχει δηλωθεί σε έναν από τους ανωτέρω φορείς ως εξαφανισμένος και κάποιοι να τον ψάχνουν!
 
Επίσης, δεν αναφέρετε εάν τον τσέκαρε κτηνίατρος για microchip (αν έχει ήδη και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων, τότε πάλι είναι ευκολότερο να βρεθούν οι κηδεμόνες του).
 
Δεν μας στέλνετε κάποιο link με την αγγελία που κυκλοφορήσατε γι αυτόν σε οποιοδήποτε ιστότοπο ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) για να το αναδημοσιεύσουμε.   Αν έχετε κάνει ήδη τέτοια ενέργεια, στείλτε μας σχετικό σύνδεσμο για αναδημοσίευση.
 
Εχετε ενημερώσει / ρωτήσει τοπικούς κτηνιάτρους εάν τον ξέρουν;
Εχετε βάλει αφισούλα στα ιατρεία τους ότι τον έχετε βρει;
 
Ο σύλλογός μας δεν έχει, προς το παρόν, ενημερωθεί από Βριλησσιώτες ή άλλους κοντινούς συλλόγους ότι κάποιοι ψάχνουν ένα τέτοιο σκύλο, αλλά κι αν αυτό γίνει, δεν γράφετε κανένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε αναφέρετε ακριβή διεύθυνση.
 
Σας προτείνουμε να ψάξετε προσεκτικά στις αγγελίες χάθηκαν-βρέθηκαν εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο site φιλοζωικού περιεχομένου έχει αγγελίες εξαφανισμένων κατοικιδίων.
 
Κοινοποιούμε το μήνυμά σας και τις σχετικές φωτογραφίες σε φιλοζωικές κοντινών Δήμων με την ελπίδα κάποιος να ξέρει κάτι γι αυτόν.
 
Εν τω μεταξύ, όμως, να σας ενημερώσουμε ότι πάνε χρόνια που ψάχνουμε εθελοντές για προσωρινές (έστω και λίγων 24ώρων) φιλοξενίες μεταξύ των φιλόζωων δημοτών και σπανιότατα έως ποτέ έχουμε κάποια ανταπόκριση δυστυχώς...  Ακόμη και για περιστατικά πολύ σοβαρά και πολύ επείγοντα.
Η φιλοξενία που θα του προσφέρατε στο σπίτι σας, είναι η μόνη ελπίδα για εκείνον, μέχρι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες του.
 
Οι (έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι) εθελοντές του συλλόγου μας είναι υπερπλήρεις από υιοθεσίες γατόσκυλων για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και για πολύ ιδιαίτερους λόγους το καθένα, ήταν αδύνατον να παραμείνει στους δρόμους.  
 
Αναμένουμε νεότερη ενημέρωσή σας με απαντήσεις στα προηγούμενα, έτσι ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
 

--


ΣΟΣ  Αδέσποτα  Βριλησσίων  -  Αριθμός Πρωτοδ. συλλόγου 1365/27.2.2003