Θερμοκρασιακές εκπλήξεις μας φέρνει ο Μάιος!

2015-04-30 18:46

Έτσι όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα προγνωστικά μοντέλα, ο Μάιος μας επιφυλάσσει θερμοκρασιακές εκπλήξεις τις πρώτες μέρες του.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Την Παρασκευή Πρωτομαγιά ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι που από το βράδυ θα διαλυθούν, οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ που από το μεσημέρι και μετά, θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 14 ‘έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 2 Μαΐου

Καιρός γενικά αίθριος, αλλά προς το μεσημέρι θα γίνει συννεφιασμένος χωρίς φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 3 Μαΐου

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 4 Μαΐου και Τρίτη 5 Μαΐου

Αίθριος καιρός, άνεμοι μεταβλητοί 2 μποφόρ και θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 6 Μαΐου έως Παρασκευή 8 Μαΐου

Εδώ έρχονται οι θερμοκρασιακές εκπλήξεις! Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται θερμή εισβολή στη χώρα μας που θα ανεβάσει τον υδράργυρο ίσως σε ύψη ρεκόρ και πρωτοφανή για τον μήνα Μάιο. Τα προγνωστικά μοντέλα μιλάνε για θερμοκρασίες που θα φτάσουν και ίσως κατά τόπους ξεπεράσουν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για θερμοκρασίες ρεκόρ, μιας και δεν έχουν  καταγραφεί μέχρι σήμερα τέτοια ύψη θερμοκρασίας τον μήνα Μάιο.