Θέατρο-«Marvin's Room» του Σκοτ ΜακΦέρσον στο Vault

2016-01-08 17:43
«Marvin's Room» του Σκοτ ΜακΦέρσον στο Vault


Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre στο Σικάγο, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το πρώτο ανέβασμα του έργου, το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Σκοτ ΜακΦέρσον Marvin's Room, σε σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Δημήτρη Καρατζιά, με μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών, από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

Το Marvin's Room είναι ένα από τα πιο αστεία και συγκινητικά έργα για την αναζήτηση, την αξία και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να βρει, να αποκτήσει, να κρατήσει μια οικογένεια. Ένα κοινωνικό έργο γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και τρυφερότητα, που αποδομεί, καυτηριάζει αλλά ταυτόχρονα εξυψώνει τον θεσμό της οικογένειας. Ο ΜακΦέρσον αντιμετωπίζει με έναν μοναδικό κωμικοτραγικό τρόπο την κάθε αρρώστια, την ιδέα του θανάτου, την ελπίδα, την ανιδιοτελή αγάπη. Και περνάει ένα εκπληκτικό μήνυμα για την ουσία και το νόημα της ζωής: ότι, σε κάθε περίπτωση, νικητής όλων είναι η αγάπη.

Το Marvin's Room παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Τζέρι Ζακς, με τους Μέριλ Στριπ, Νταϊάν Κίτον (προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου), Λεονάρντο ντι Κάπριο, Ρόμπερτ ντε Νίρο.

«Marvin's Room» του Σκοτ ΜακΦέρσον στο Vault

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
1991. Ο Χανκ μαθαίνει από τη μητέρα του, Λι, την ύπαρξη της θείας του, Μπέσι, η οποία πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση. Η Μπέσι ζει στη Φλόριντα, όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της, Ρουθ, και τον κατάκοιτο πατέρα της, Μάρβιν. Ο Χανκ με τη μητέρα του και τον αδερφό του, Τσάρλι, ταξιδεύουν από το Οχάιο στη Φλόριντα. Με αφορμή την ασθένεια της Μπέσι, η οικογένεια ξαναενώνεται. Οι δύο αδερφές επιτέλους ξανασυναντιούνται ύστερα από 18 χρόνια. Είχαν να βρεθούν από τότε που ο πατέρας τους είχε πάθει το πρώτο εγκεφαλικό. Η μία αποφάσισε να αφιερώσει όλη τη ζωή της στη φροντίδα αυτών των ανθρώπων και η άλλη να κυνηγήσει τα όνειρά της. Η Μπέσι έμεινε με την οικογένειά της, ενώ η Λι αποφάσισε να φτιάξει τη δική της. Το καθήκον και τα πρέπει από τη μια, τα θέλω από την άλλη. Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που είναι αδύνατον να μην οδηγηθούν σε σύγκρουση. Μόνο που η αρρώστια της Μπέσι γίνεται η χαμένη ευκαιρία να ξαναβρούν η μια την άλλη, να ξαναχτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, να παραμερίσουν όλα αυτά που τις χώρισαν και να δουν τη ζωή τους από διαφορετική οπτική γωνία. Κι όλα αυτά μέσα από την αφήγηση του Χανκ σήμερα, ενός 43χρονου άντρα, 25 χρόνια έπειτα από εκείνα τα γεγονότα, μια και η Μπέσι με τη στάση της, την ανιδιοτελή της αγάπη, τη δοτικότητα και την αισιοδοξία της του άλλαξε τη ζωή.

Βραβείο Ένωσης Δραματουργών Hull-Warner / Βραβείο John Gassner / Βραβείο Outer Critics Circle για καλύτερη Off-Broadway παράσταση / Βραβείο Drama Desk για καλύτερο έργο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Scott McPherson
Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ
Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού
1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Κοστούμια: Aλέξης Φούκος
Βοηθός ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης
Ενδύματα ηθοποιών: Τα Ρούχα του Βασιλιά
Περούκες: Άγγελος Σαχιτζής – Περούκες
Ειδική περούκα: Ευγενία Παπαδοπούλου
Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης
Ιατρικός εξοπλισμός: Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου
Φωτογραφίες / Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης
Παραγωγή: Vault
https://www.facebook.com/Marvins-Room

Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

Από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ)

Προπώληση VIVA: 12 ευρώ, www.viva.gr

Πολυχώρος Vault Theatre Plus: Μελενίκου 26, Γκάζι
Τηλ.: 213.0356472, 6949.534889
email: Vaultvotanikos@gmail.com
https://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1?ref=hl

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Πηγή : diastixo.grVault