Συνάντηση Βορίδη|Μανιατογιάννη για τις αγωγές του Ελληνικού Δημοσίου

2019-12-04 15:49

Οι αγωγές του Ελληνικού Δημοσίου στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Δήμαρχο Βριλησσίων

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη και του Δημάρχου Βριλησσίων, κ. Ξένου Μανιατογιάννη για το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε ακίνητα δημοτών και κατοίκων του Δήμου Βριλησσίων.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που έλαβε χώρα, ο κ. Μανιατογιάννης με τη συνδρομή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, κ. Δημήτρη Κούνα, επανέλαβε και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αίτημα του Δήμου Βριλησσίων για άμεση νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της Κυβέρνησης για την οριστική επίλυση του ζητήματος των αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας τη σοβαρή αναστάτωση που δικαιολογημένα έχει προκληθεί σε εκατοντάδες δημότες και κατοίκους της πόλης των Βριλησσίων από τις δικαστικές αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο Δήμος κατά το προγενέστερο χρονικό διάστημα, με τη σύνταξη και υποβολή πρότασης νομοθετικής παρέμβασης στην απελθούσα Κυβέρνηση, καθώς και για τη σαφή βούληση της Δημοτικής Αρχής να παραμείνει στο πλευρό των θιγομένων ιδιοκτητών της πόλης μας, διεκδικώντας με κάθε μέσο άμεση και οριστική λύση.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για το ζήτημα που έχει ανακύψει και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Βριλησσίων ότι η Κυβέρνηση έχει τη βούληση και επεξεργάζεται ήδη συλλογικά την κατάλληλη λύση, τόσο σε προσωρινό όσο και οριστικό επίπεδο, στο πλαίσιο συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία του Κτηματολογίου.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον κ. Υπουργό για την θετική του στάση, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης.