Συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου Πεντέλης στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2018-05-08 16:34

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας «Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ» του Δήμου Πεντέλης την Κυριακή 6 Μαΐου στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη.

Το πολύ επιτυχημένο διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ που έγινε 5 και 6 Μαΐου διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής του Δήμου Αθηναίων και του ΕΟΤ και έλαβε φιλανθρωπικό χαρακτήρα μια και μέρος των εσόδων του διατέθηκε σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αποτελεί ιδιαίτερη διάκριση για το Δήμο Πεντέλης η συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας «Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ» του Δήμου μας σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπου έλαβαν μέρος δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικοί από όλο τον κόσμο.

Η χορωδία μας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Χαράλαμπου Μιχαηλίδη ερμηνεύοντας έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκι πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης συνεχάρη τον μαέστρο κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη στον οποίο επέδωσε τιμητική πλακέτα, τον υπεύθυνο της χορωδίας κ. Νίκο Καμπέρη-Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Μελισσίων, τους χορωδούς και όλους τους μουσικούς της χορωδίας  του Δήμου για την κοπιαστική προετοιμασία και για την θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δημιουργώντας σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Στο φεστιβάλ παρέστησαν επίσης ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Σεβαστός Βορέας, ο Πρόεδρος του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» κ. Παναγιώτης Γκατζόλης και πολλοί δημότες και φίλοι που συνόδευσαν την χορωδία του Δήμου μας, παρακολούθησαν και μοιράστηκαν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές.