Συμμετοχή Δήμου Πεντέλης στο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παράδοσης «Χοροί της Πατρίδας μας - Ήθη και Έθιμα»

2016-12-08 16:00

Μια πανδαισία ρυθμών, μελωδιών και παραδοσιακών ενδυμασιών χαρακτηριστικών του πολιτισμικού  πλούτου της πατρίδας μας, κατέκλυσε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 το Κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του Παναττικού Διαδημοτικού Φεστιβάλ Παράδοσης του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).

           Ο Δήμος Πεντέλης συμμετείχε δυναμικά με χορευτικά συγκροτήματα των  τοπικών  πολιτιστικών συλλόγων  οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, την Άσσηρο Θεσσαλονίκης, την Κρήτη και τον Πόντο. Με σειρά εμφάνισης συμμετείχαν και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι εξής σύλλογοι:

  • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων -Τμήμα Θρακιώτικης Παράδοσης 
  • Μικρασιατικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»
  • Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης
  • Σύλλογος Κρητών «Η Αρετούσα»
  • Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής

            Συγχαρητήρια στα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων και στους χοροδιδασκάλους τους για την αξιόλογη εκπροσώπηση του Δήμου Πεντέλης στο  Παναττικό Διαδημοτικό  Φεστιβάλ Παράδοσης του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).

           Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Άντα Μπούσουλα-Χάνου, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μαγιάτης, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» κ. Παναγιώτης Γκατζόλης, ο Αντιπρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων κ. Νίκος Ζαχαράκος.

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com