Σχεδίαση, Προώθηση και Ψήφιση του Νομοσχεδίου για Δασικούς Χάρτες

2016-05-30 11:51

Στην παρέμβαση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη κατά τον Απολογισμό Πεπραγμένων του Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Αττικής μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε δημόσια τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη Ιωάννη για την σχεδίαση, προώθηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει δασικά θέματα στις περιοχές που κυρώθηκαν οι δασικοί χάρτες, όπως στις Δ.Κ. Πεντέλης και Ν. Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης και τον Πεντελιώτη Βουλευτή του Σύριζα κο. Γεώργιο Δημαρά για την συνεχή καθημερινή στήριξη του Δημάρχου για την επιτυχή έκβαση των εισηγήσεών του.

Ο Δήμαρχος Στεργίου επεσήμανε ότι είναι ευχής έργον, μετά τόσα χρόνια να έρχεται μία νομοθετική ρύθμιση για να αποκαταστήσει τα αυτονόητα, να απαλλάξει δηλαδή τις κεντρικές πλατείες και τους πατροπαράδοτους οικισμούς της Δ.Κ. Πεντέλης από τη δασικότητα, που τόσο εύκολα και αβίαστα επέβαλλαν οι δασικοί χάρτες οι οποίοι συντάχθηκαν με υπόβαθρο του ΄45.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος τόνισε για μια ακόμη φορά, ότι είναι τουλάχιστον παράλογο πλαγιές και λυκορέματα του Πεντελικού βουνού που ανήκαν σε κάποιο οικοπεδικό – οικοδομικό συνεταιρισμό σε πλήρη διαπλοκή κράτους και συμφερόντων, να απαλλαγούν του δασικού τους χαρακτήρα και να ενταχθούν στο σχέδιο την ίδια στιγμή που οι κεντρικές πλατείες και οι πατροπαράδοτοι οικισμοί των αυτοχθόνων Σαρακατσάνων Πεντελιωτών δομημένες με άδειες του ΄38 και του ΄45 είναι εκτός σχεδίου.

Σύντομα με την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων από το αρμόδιο Υπουργείο, για την εφαρμογή του ΦΕΚ σε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για το θέμα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά.