Προσοχή έντονη κακοκαιρία στην Αττική

2016-01-15 17:50

 

Μην σας ξεγελά ο σημερινός καιρός, από αύριο Σάββατο έρχεται έντονη κακοκαιρία στη Αττική.

Πιο συγκεκριμένα :

Σήμερα Παρασκευή από την αρχή της ημέρας ο καιρός θα είναι καλός με ανέμους νότιους-νοτιοδυτικούς 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα ενισχυθούν και θερμοκρασία μέχρι τους 16 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές και ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα.

Το Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει χωρίς βροχές, αλλά όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα θα αρχίσει να βρέχει και όσο προχωρά η ώρα οι βροχές θα είναι έντονες και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 5-7 μποφόρ στα ανατολικά του νομού ίσως φτάσουν τα 8 μποφόρ. Επειδή είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και η ένταση των ανέμων θα είναι πολύ μεγάλη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Ίσως εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα συνεχισθεί ο ίδιος καιρός μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, από εκεί και μετά θα σημειώνονται τοπικές βροχές αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, οι άνεμοι στην αρχή θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση η οποία θα γίνει αισθητή από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Πάρνηθα και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ στα γύρω ορεινά.

Την Δευτέρα όπως είπαμε, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί από 0-3 βαθμούς Κελσίου και της νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχει παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν θα ανέβει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και προς το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά και στα βόρεια προάστια συμπεριλαμβανομένων και των Βριλησσίων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η χιονόπτωση θα είναι ασθενής και με αυξομειώσεις στην έντασή της θα συνεχισθεί έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης.

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός με παροδικές νεφώσεις οι άνεμοι θα είναι ασθενείς αλλά η θερμοκρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα υπάρχει τουλάχιστον στην περιοχή μας παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Προσοχή και πάλι προσοχή στις μετακινήσεις σας Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.

Εάν προκύψει κάτι σημαντικό θα σας ενημερώσουμε με νεότερο άρθρο μας.