Πράσινη Αριστερά // Πριν από λίγο καιρό…

2021-08-05 12:27

Μ. Χρυσοχοΐδης – 23 Μαρ. 21
«… βασική μας προτεραιότητα είναι η πρόληψη. Ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για οδηγίες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να καθαριστούν τα περιαστικά δάση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που υπάρχουν κυρίως στην Αττική και σε κάποιες άλλες περιοχές που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις.Φέτος είμαστε πιο ενισχυμένοι σε πυροσβεστικά μέσα, σε εναέρια μέσα, έχουμε περισσότερο και πιο εκπαιδευμένο προσωπικό…»

Ν. Χαρδαλιάς – 23 Μαρ. 21
«…Εισάγουμε νέα επιχειρησιακά δεδομένα, ενισχύουμε τον εναέριο στόλο μας, ενισχύουμε τις επίγειες δυνάμεις μας με τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν ήδη την εμπειρία της περσινής χρονιάς, με τα 80 νέα εποχικά κλιμάκια, για τα οποία αξιολογήσαμε τη συμβολή τους πέρυσι και θα αποτελέσουν τη βάση του σχεδιασμού μας και φέτος.
Σε γενικές γραμμές βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο.
Μένει τις επόμενες μέρες να συνεχίσουμε σε συνεργασία και με τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης για να μπορέσουμε, στις περιοχές που έχουν «βγάλει» φωτιές στο παρελθόν, να είμαστε σίγουροι ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Έως τις 4/8/21 ολικές καταστροφές:

  • Σχίνο Κορινθίας
  • Κεφαλλονιά
  • Χίο
  • Έβρο
  • Βαρνάβα
  • Νέα Στύρα
  • Καλαμάτα Βασιλικό
  • Λίμνη Εύβοιας
  • Ιπποκράτειος/ Κως
  • Φαράγγι πεταλούδων Ρόδος
  • Μάνη
  • Βαρυμπόμπη Θρακομακεδόνες
  • Εύβοια

Ο πρωθυπουργός, με περίσσιο θράσος μιλάει για “υποδειγματική” διαχείριση.
Δυστυχώς όμως τα διαρκή ψέματα, ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, τα φίλια ΜΜΕ, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που βιώνουμε.
Το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες, διότι δεν είναι φτιαγμένο για να το πράξει.
Εξυπηρετεί συμφέροντα προμηθευτών, δομεί τις υπηρεσίες του για να τις ιδιωτικοποιήσει, απαξιώνει κάθε αυτονόητο αίτημα πρόληψης.

Η αναπαραγωγή του μοντέλου που σπαταλά τους πόρους της χώρας (οικονομικούς και φυσικούς) -παραχωρώντας τους μάλιστα πολλές φορές χαριστικά, χωρίς βιωσιμότητα, αειφορία αλλά και δίχως την δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για την εθνική οικονομία και τους πολίτες, αποτελεί αντίληψη παρωχημένη και απορριπτέα.
Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, αυτή είναι μια “φθηνή” ανάπτυξη με πρόσκαιρα “οφέλη” που ανήκει σε ένα αποτυχημένο παρελθόν κι όχι σε ένα βιώσιμο μέλλον.
Η απόρριψη αυτής της στρεβλής αντίληψης, έρχεται σε άμεση συμφωνία με την θέληση για υπεράσπιση της ποιότητας ζωής, που ταυτίζεται ευθέως με την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.

Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με την λογική των μέτρων καταστολής, αλλά της πρόληψης.
Αυτή η κυβέρνηση όμως συνεχίζει στην λογική αυτή, διότι αυτό συμφέρει τους προμηθευτές της.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Τα γραφήματα είναι αναδημοσίευση από: https://www.in.gr/2021/07/13/greece/foties-ayksimenes-kata-160-oi-dasikes-pyrkagies-stin-ellada-300-perissoteri-kameni-ektasi/

#GreenLefts #PrasiniAristera #ΠράσινηΑριστερά #Πυρκαγιές
Περισσότερα: https://www.prasini-aristera.gr/dt-prin-apo-ligo-kairo-pyrkagies/