Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

2016-04-05 22:02

Hydrate drinking water

Το νερό αποτελεί την απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και την ομορφιά του δέρματος. Eίναι ωφέλιμο για τον οργανισμό και απαραίτητο, προσφέρει ικανοποίηση και, το κυριότερο, μπορεί να το έχει ο καθένας μας, ανοίγοντας απλώς τη βρύση. Όμως πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Οι ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι εξατομικευμένες και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος, η ηλικία, το φύλο του κλπ., τα επίπεδα της σωματικής του δραστηριότητας, οι κλιματικές συνθήκες στις οποίες ζει και η κατάσταση της υγείας του. Τα παιδιά, τα άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα, όσοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες ή ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες (κατά της δυσκοιλιότητας), αλλά και αυτοί που έχουν πυρετό, διάρροια ή εμετούς, εμφανίζουν μεγαλύτερες ανάγκες σε υγρά.

Το να πίνουμε νερό είναι απαραίτητο σε όλους, καθώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τα υπόλοιπα υγρά που καταναλώνουμε, όπως καφέδες, χυμούς και αλκοόλ. Είναι πολλοί οι λόγοι που το νερό αποτελεί το πιο αναγκαίο συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι:

  • Κάνει καλό στο δέρμα:Το νερό μπορεί να καθαρίσει το δέρμα σας. Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι, όταν πίνουν νερό, παρατηρούν μια λάμψη στο πρόσωπό τους. Φυσικά, δεν θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε μια νύχτα, αλλά, αν πίνετε αρκετό νερό, μέσα σε μια βδομάδα θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στο δέρμα σας. 
  • Καθαρίζει τον οργανισμό:Το σώμα χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα.
  • Είναι πηγή ενέργειας :Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να σας εξασθενίσει και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κούραση, αδυναμία των μυών, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα. 
  • Βοηθά να χάσετε βάρος: Το νερό είναι το πιο ισχυρό σας όπλο στον «πόλεμο» εναντίον των παραπανίσιων κιλών. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αντικαθιστά ποτά με πολλές θερμίδες, όπως τη σόδα, τους χυμούς και το αλκοόλ, ενώ το ίδιο δεν έχει καθόλου θερμίδες. Είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για τη δίαιτα. 
  • Κάνει καλό στην καρδιά: Το να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μια μελέτη έξι ετών που δημοσιεύθηκε τη 1 Μαΐου του 2002 στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια της περιόδου που διεξάγονταν η μελέτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

free counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com