Πως να χτενίσετε σωστά τη γάτα σας

2016-11-10 15:20

catbrushing.jpg

Η σωστή περιποίηση του τριχώματος της γάτας εξασφαλίζει καλή ποιότητα γούνας, λιγότερη ...τριχόπτωση, καθώς τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι ρίζες ενισχύονται, απομακρύνει σκόνη και άλλα ξένα σώματα από το σώμα της τετράποδης φίλης σας, σας βοηθά να δείτε αν έχουν φωλιάσει στο τρίχωμά της ψύλλοι ή τσιμπούρια και αν υπάρχουν τραυματισμοί στο δέρμα της.


Η γάτα σας χρειάζεται τη βοήθειά σας για να διατηρήσει το τρίχωμά της σε καλή κατάσταση, ιδίως αν έχει μακρύ τρίχωμα ή αν είναι ηλικιωμένη, καθώς δεν διαθέτει πλέον την ίδια αντοχή, υπομονή και το κουράγιο για να κρατάει καθαρό τον εαυτό της.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια γάτα με μακρύ τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να απαλλαγεί από τις περιττές τρίχες, ενώ μία με κοντό χρειάζεται τη βοήθειά σας 1-3 φορές την εβδομάδα.
Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει την κατάλληλη βούρτσα για το τρίχωμα της δικής σας γάτας- υπάρχουν διαφορετικές βούρτσες για γάτες με κοντό και διαφορετικές για γάτες με μακρύ τρίχωμα.
Προσοχή στους κόμπους! Ενώ κάποιες τρίχες ξεμπερδεύονται γρήγορα και εύκολα, άλλες κάνουν το βούρτσισμα επώδυνο. Αν η γάτα πονέσει, δεν θα θέλει να την ξαναπλησιάσετε με τη βούρτσα στο χέρι.
Συμβουλή 1: Τις περιόδους που πέφτει το τρίχωμά τους, χρειάζονται συχνότερα βούρτσισμα.
Συμβουλή 2: Αν η γάτα σας έχει δύσκολο τρίχωμα, απευθυνθείτε σε έναν groomer.