Πεντέλη-Επίσκεψη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ Στρατηγού Lt. Gen Dedy Simhi.

2018-01-11 15:32

Στα πλαίσια του Προγράμματος Επίσκεψης στην Ελλάδα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ Στρατηγού Lt. Gen Dedy Simhi.

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνέχεια και των οδηγιών του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη κου Τόσκα Νικόλαου υποδέχτηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 τον Αρχηγό του  Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ Commissioner Lt. Gen Dedy Simhi συνοδευόμενο από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κο Βασίλειο Καπέλιο και τις συνοδείες  τους.

Ο Δήμαρχος τους υπεδέχθη  σε παράταξη του Εθελοντικού Κλιμακίου προσωπικού και οχημάτων,  που έγινε από τον Τοπικό Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κο Μιχαήλ Κολιό και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας κο Χρήστο Γκολετσόπουλο στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Οι δύο Αρχηγοί των  Πυροσβεστικών  Σωμάτων Ισραήλ και Ελλάδας μετά την επιθεώρηση των οχημάτων και των εθελοντών στην Κεντρική Πλατεία μετέβησαν με το Δήμαρχο στις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης όπου και εγένετο λεπτομερής ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο Αρχηγών, του Δημάρχου και του Προϊσταμένου του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυρονόμο κο Νικόλαο Λιάκο και για τα θέματα του  εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των θεμάτων πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος στην σύντομη ενημέρωσή του ανέφερε στους δύο Αρχηγούς στοιχεία που αφορούν στην ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Παρθενώνα,  όπως και στοιχεία για τον εθελοντισμό στην Πεντέλη και τις δράσεις του στα θέματα πυροπροστασίας- πυρασφάλειας και αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων κυρίως.

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας συνόδευαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κος Σωτήριος Τερζούδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος κος Κωνσταντίνος  Γιόβας, ο Διοικητής Αθηνών του Πυροσβεστικού Σώματος κος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, ο Υποδιοικητής του 12ου Π.Σ. Αθηνών Αντιπύραρχος κος Ιωάννης Ζαμάνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσης Σιώμος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Ελευθέριος Κιτσούλης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης κα Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου,  το Δ.Σ. και οι Εθελοντές του Κλιμακίου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.