Πεντέλη-«Αντάμωμα Λατόμων 2018» από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια»

2018-11-14 10:48

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το «Αντάμωμα Λατόμων 2018» από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» στο εξωκλήσι Αϊ Γιάννη των Λατόμων στις πλαγιές του Πεντελικού.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας που έχτισαν οι παλιοί λατόμοι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους λατόμους που σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα στα λατομεία Πεντέλης και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης έχοντας δουλέψει και ο ίδιος τη δεκαετία του ΄60 στα Νταμάρια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Κυκλαδιτών λατόμων Πεντελιωτών, ήταν παρών στην εκδήλωση και στον χαιρετισμό του μίλησε για τη ζωή στα λατομεία, την προσφορά των πρώτων Κυκλαδιτών και τη σημερινή κατάσταση στην κοινωνία των λατόμων Κυκλαδιτών και των απογόνων τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, o Πρόεδρος της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Μανώλης Μιχελακάκης, το μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Νίκος Οικονομίδης, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Πεντέλης κος Κώστας Μαργαρίτης, ο κος Γιώργος Τζεβελέκας, ο πρ. Αντιπρόεδρος Ν.Πεντέλης κος Σπύρος Γεωργιάδης, η πρ. Πρόεδρος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κα Ειρήνη Ρήγου και πλήθος κόσμου.