Πανευρωπαϊκή καμπάνια για την κατάργηση των κλουβιών στα ζώα φάρμας

2018-05-24 19:07

          

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συμμετέχουμε στην εκστρατεία της διεθνούς οργάνωσης Compassion in World Farming (CIWF) «END OF CAGE AGE»  για την κατάργηση της χρήσης κλωβών στην κτηνοτροφία στις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια όρνιθες, ορτύκια, πάπιες, θηλυκοί χοίροι, μοσχαράκια, κουνέλια και άλλα ζώα περνούν το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τους τη ζωή μέσα σε κλουβιά τα οποία τα εμποδίζουν να εκτελούν βασικές κινήσεις και στάσεις. Ο περιορισμός της κίνησης και της άσκησης προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.  Τα κλουβιά δεν επιτρέπουν στα ζώα να εκφράζουν τη φυσική τους συμπεριφορά, γεγονός που οδηγεί σε ψυχικές και σωματικές ασθένειες. Η ζωή σε κλουβιά είναι εξαιρετικά οδυνηρή για τα ζώα. Υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την εκτροφή ζώων χωρίς κλουβιά και κάτω από σαφώς καλύτερες συνθήκες ευζωίας.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (European Citizens’ Initiative – ECI) έχει στόχο τη συλλογή 1.000.000 έγκυρων υπογραφών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα σε ένα χρόνο οι οποίες θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το αίτημα της νομοθετικής πρότασης που θα αναφέρεται στην κατάργηση των κλωβών στην κτηνοτροφία. Ο στόχος της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας είναι 2.000.000 υπογραφές από τις χώρες της ΕΕ και η συλλογή 80.000 υπογραφών από την Ελλάδα.

Η έναρξη της συλλογής υπογραφών θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2018 συγχρόνως με την παρουσίαση  σχετικής έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες (24-28/9/2018) και θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Κατά την περίοδο αυτή θα γίνουν εκδηλώσεις και στην Ελλάδα στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ( ΠΦΠΟ ).

Καλούμε τις ΜΚΟ , τους φιλοζωικούς συλλόγους , τους απλούς πολίτες να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της ΠΦΠΟ με όποιον από τους παρακάτω τρόπους μπορούν:

 

  • Υπογράφοντας το σύμφωνο συνεργασίας.Καλώντας τα μέλη τους να υπογράψουν την Πρωτοβουλία όταν ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών το Σεπτέμβριο 2018.
  • Ενημερώνοντας τους φίλους τους μέσω των ιστοσελίδων τους και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν.
  • Δίνοντας δημοσιότητα στο θέμα και επικοινωνώντας με τα ΜΜΕ της περιοχής τους.
  • Συμμετέχοντας σε τοπικές εκδηλώσεις που μετά από συνεννόηση μπορεί να οργανωθούν γι’ αυτό το σκοπό.

 

Ομάδα πρωτοβουλίας

1.Δόδουρα ΄Εφη

2.Καραμούζα Σοφία

3.Κήκου Όλγα (Εκπρόσωπος CIWF)

4.Ματαράγκα Ευγενία

5.Μπαρτσιώκα Αγγέλα