Πανελλήνια Συνάντηση για την Ψυχική Υγεία

2016-04-01 16:49

psy

Διήμερη πανελλήνια συνάντηση για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 01 Απριλίου από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να δυναμώσουμε τη φωνή μας για θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όσοι βιώνουμε το χώρο της ψυχικής υγείας είτε προσωπικά είτε μέσω κοντινών μας προσώπων είτε μέσω της επαγγελματικής μας ενασχόλησης.

Θα συζητηθούν καίρια θέματα, όπως το δικαίωμα στην περίθαλψη και την εργασία, η ακούσια νοσηλεία, το άρθρο 69-ακαταλόγιστο, η δικαστική συμπαράσταση. Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις με βάση τα κενά που αναδείχθηκαν μέσω του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η διοργάνωση.

Καθόμαστε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι για να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα, μιλάμε ανοιχτά για τα κενά που υπάρχουν στα παραπάνω ζητήματα και θέτουμε τις προτάσεις μας, στοχεύοντας σε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, επιδιώκοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων στο πλαίσιο του έργου «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» που χρηματοδοτείται από τα EEA Grants στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εδω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com