Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση μας “φλομώνει” με ψέματα για να καλύψει τις αστοχίες και τις παραλείψεις της

2020-11-11 18:28

 

Σημεία από τη συνέντευξη  του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ , Πάνου Σκουρλέτη στον «ALPHA 98,9»

 

Η κυβέρνηση μας “φλομώνει” με ψέματα για να καλύψει τις αστοχίες και τις παραλείψεις της

 

Έπρεπε, εδώ και οκτώ μήνες, να έχουμε κάνει προσλήψεις και να έχουμε απελευθερώσει τις δαπάνες για να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, του οποίου η αντοχή μέχρι τώρα οφείλεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ραντάρ» του Ρ/Σ «ΑLPHA 98,9. Συμπλήρωσε, χαρακτηριστικά, ότι έπειτα από τόσους μήνες πανδημίας «έχουν προσθέσει κάτι παραπάνω από 200 κρεβάτια  ΜΕΘ. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα».  

 

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

 

Επιβεβαιώνεται η ορθότητα όσων πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη στήριξη του δημόσιο συστήματος Υγείας

«Έπρεπε εδώ και οκτώ μήνες να έχουμε κάνει προσλήψεις, να έχουμε απελευθερώσει τις δαπάνες για να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας».

 

«Τόσους μήνες πανδημίας και έχουν προσθέσει κάτι παραπάνω από 200 κρεβάτια  ΜΕΘ. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα».

 

 «Ο Ανδρέας Ξανθός είχε δρομολογήσει διαγωνισμό για προσλήψεις. Στον τομέα της Υγείας, είχε υπάρξει ένα μεσοπρόθεσμο  πρόγραμμα 15.000 προσλήψεων, σε βάθος τριετίας, πολλές από τις οποίες αφορούσαν την τρέχουσα χρονιά. Η κυβέρνηση το πάγωσε, πήρε μόνο συμβασιούχους γιατρούς».

 

«Αν άντεξε μέχρι τώρα το σύστημα Υγείας οφείλεται στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Η κυβέρνηση μας “φλομώνει” με ψέματα

«Μια κυβέρνηση η οποία δυστυχώς μας “φλομώνει” με ψέματα για να καλύψει τις αστοχίες και τις παραλείψεις της, με τραγικά, όμως, επακόλουθα. Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε την συνέντευξη του υπουργού Υγείας, ήταν γεμάτη ψέματα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν 1.200 ΜΕΘ, στελεχωμένες και με 190 διασωληνωμένους να έχει καταρρεύσει το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα; Σας φαίνεται πειστικό αυτό»;

 

«Είναι δυνατόν να μας λένε ότι “έχουμε κάνει τα πάντα για να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας” και να έρχεται ο ίδιος ο κ. υπουργός και να λέει τώρα, μετά από τόσους μήνες, για 300 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και να είναι 6.000 λιγότεροι οι  απασχολούμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας από το 2019»;

 

«Τι λέγαμε πριν; Να μη φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ασθενείς. Αλλά έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν. Διότι όταν ακυρώνονται κατά 80% τα χειρουργεία, τι σημαίνει αυτό; Επιλέγουμε ότι το 80% των ανθρώπων που πρέπει να κάνουν μια εγχείριση -δεν εγχειρίζεται κανείς για λόγους αισθητικής- δεν θα την κάνουν. Αναστέλλονται τα χειρουργεία λόγω της κατάρρευσης του συστήματος Υγείας».

 

Διαρκώς αυξάνεται η αμφισβήτηση για την πολιτική της κυβέρνησης

«Καθημερινά διαπιστώνω ότι υπάρχουν ερωτήματα για το που το πάει η κυβέρνηση, για το αν τα έχει καταφέρει και ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι, τελικά, η κυβέρνηση έχει μια δυσανεξία απέναντι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν πίστεψε ποτέ σε αυτό, δεν το στηρίζει».

 

Για την απόκτηση ενός πιο δυναμικού βηματισμού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, όλο αυτό το διάστημα, για να αποκτήσουμε έναν πιο πειστικό λόγο απέναντι στην κοινωνία, πρώτα από όλα. Από εκεί, νομίζω, ξεκινούν όλα. Αυτό που, νομίζω ότι, πρέπει κανείς να καταλάβει, είναι ότι αποκτάει πειστικότητα όταν μπορεί και μιλάει για τα προβλήματα έτσι όπως είναι και καταθέτει και προτάσεις».

 

Επιβεβλημένη μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, νίκη του ορθολογισμού η ήττα Τραμπ

«Είναι ανακουφιστικό για την ανθρωπότητα διότι ηττήθηκε ένας άνθρωπος ακραία ρατσιστής, κατά των δικαιωμάτων, ομοφοβικός, “ψεκασμένος”, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των τελευταίων ημερών. Άρα, αυτό συνιστά μια νίκη όλων αυτών των δυνάμεων που είναι με τον ορθολογισμό γενικά. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει».

 

«Οι ΗΠΑ είναι μία υπερδύναμη με τα δικά της γεωστρατηγικά συμφέροντα. Αυτά, πρωτίστως, υπηρετεί. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα πρέπει να το ξεχνάει αυτό και πρέπει να προσπαθεί να έχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ώστε να υπερασπίζεται κι αυτή τα δικά της συμφέροντα ως μια μικρή χώρα».

 

 

·       Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ https://bit.ly/2UdOnIi