Π.Φ.Π.Ο-Όσα κάναμε, όσα ζήσαμε, όσα προσπαθήσαμε το 2016

2017-03-06 09:17

Καταιγιστική ήταν η δράση της Ομοσπονδίας μας το έτος 2016 σε όλα τα επίπεδα, τα μέτωπα, πολύμορφη, εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική.
Θα προσπαθήσουμε ανά ενότητες να αναφέρουμε κάποιες από αυτές γιατί η καθημερινή μας δράση όλους αυτούς τους μήνες είναι αδύνατον να καταγραφεί.

Με τις παρεμβάσεις μας πετύχαμε πολλά.
Σταματήσαμε ενέργειες κατά των ζώων, κινητοποιήσαμε Δήμους, καταγγείλαμε άλλους, ορισμένοι από αυτούς οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, βοηθήσαμε εκατοντάδες πολίτες που αντιμετώπιζαν διάφορες καταγγελίες ή δεν γνώριζαν πως να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις, συμβάλλαμε, όπως και όλα αυτά τα χρόνια, στην αλλαγή του φιλοζωικού status στη χώρα μας, ενεργοποιήσαμε την ΕΛ.ΑΣ ακόμη περισσότερο, είχαμε επαφές και συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, στηλιτεύσαμε καταστάσεις, φοβίες και δεισιδαιμονίες γύρω από τα ζώα κλπ.

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών της ΠΦΠΟ κατά του Δήμου Κοζάνης που δολοφόνησε τέσσερα αθώα σκυλιά rottweilers

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει καθιερωθεί πλέον στην συνείδηση του κόσμου αλλά και των αρχών σαν η συλλογικότητα που αγωνίζεται με κάθε τρόπο, δυναμικά αλλά και επιστημονικά, κατά των διαφόρων εμπλεκομένων Αρχών, κατά αντιλήψεων και νοοτροπιών, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της στην επί τα βελτίω εξέλιξη της υπόθεσης των ζώων στην Ελλάδα.
 
 

~ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ~

 

  • Δήμοι και Περιφέρειες

Είχαμε συνεχείς παρεμβάσεις στους παρακάτω Δήμους, με επιστολές, δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, επικοινωνία με Δημάρχους και Αντιδημάρχους αλλά και μηνύσεις ή εξώδικες διαμαρτυρίες κατά Δήμων για πράξεις ή παραλείψεις τους στα θέματα των ζώων και για τα κυνοκομεία της ντροπής.

Αναφέρουμε ορισμένους από αυτούς, όπως Τήνου, Κοζάνης, Αθήνας-ΔΙΚΕΠΑΖ, Σπάρτης, Ελασσόνας, Τρίπολης, Χανίων Ηρακλείου Κρήτης, Αλικαρνασσού, Μαλεβιζίου, Σερρών, Μεγαλόπολης, Καστοριάς, Φλώρινας, Ρόδου, Ιωαννιτών, Λήμνου, Σκύρου, Σαντορίνης, Σκοπέλου, Αιγιαλείας, Τεμπών, Αμύνταιου, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Αλεξανδρούπολης, Σπερχειάδας-Μακρακώμης, Καισαριανής, Ευρώτα, Βόλβης, Μαντουδίου, Αμοργού, Κάσου, Κατερίνης, Σπάτων, Αποκόρωνα Χανιων, Συκεώνος, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αιδηψού κλπ

από την συμμετοχή της ΠΦΠΟ στις Δράσεις “LET’S DO IT IN GREECE”

Επίσης παρεμβήκαμε στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Δ. Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου.

Πλούσια ήταν η δράση μας για ζώα πλην των ζώων συντροφιάς

Ποικιλόμορφες δράσεις και καταγγελίες γύρω από την πρακτική του “παστουρώματος” των παραγωγικών ζώων αλλά και των ιπποειδών ιδίως στις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο.

Ενέργειες, δελτία τύπου και καταγγελίες κατά της συμμετοχής ζώων σε διάφορες παραστάσεις, θεατρικές, διάφορες τελετουργικές εκδηλώσεις σε τοπικές εορτές, σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και αγροτών, βεβαίως κατά του δελφινάριου του Αττικού Ζωολογικού Κήπου, εκδηλώσεις και καταγγελίες για τα γουνοφόρα ζώα στην βόρεια Ελλάδα, συμμετοχή στον Διάλογο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το κυνήγι, διαμαρτυρίες και εξώδικα για το κυνήγι επαπειλούμενων ζώων, δελτία και καταγγελίες για βάρβαρα έθιμα κατά την διάρκεια του Πάσχα, κατά της αιχμαλωσίας κητωδών με συμμετοχή και στις παγκόσμιες εκδηλώσεις κατά της αιχμαλωσίας τους, δελτίο τύπου για το σχεδιαζόμενο Ενυδρείο-τσίρκο στο Ελληνικό, επιστολές για απαγόρευση του κυνηγιού σε περιοχές της Αττικής και αλλού, καταγγελίες για το show με θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα, κατά της ΕΡΤ για προβολή ντοκιμαντέρ με θηριοδαμαστές, τσίρκο κλπ, δράσεις κατά της μεταφοράς από την Φινλανδία νέων δελφινιών στο Αττικο Δελφινάριο, καταγγελίες στα αρμόδια όργανα για τον φρικτό θάνατο του ρινοδέλφινου και της φώκιας στο Αιγαίo.

από την εκδήλωση «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο» στα Χανιά

Ξεκίνησε γόνιμη συνεργασία μας με τον διεθνή οργανισμό Born Free Foundation / ENDCAP για τους ζωολογικούς κήπους στη χώρα μας και το δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Κήπου, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
  • Μαθήματα σε σχολεία της χώρας

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα για τα σχολεία κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, το Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα σε πάνω από 50.000 μαθητές σε όλη τη χώρα με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Στην Αθήνα, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, την Στερεά Ελλάδα και σε πολλές άλλες περιοχές και νησιά.
Στείλαμε επίσης χρήσιμο και ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό στους δασκάλους και μέσω του Υπουργείου αλλά και εμείς σε εθελοντική βάση.

Το νέο μας και πιο πλούσιο πρόγραμμα Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη παρουσιάστηκε από το καλοκαίρι και μετά, αφού πήρε και πάλι την έγκριση, σε εθελοντές των σωματείων μας αλλά και σε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς.

Προκηρύξαμε διαγωνισμό-άμιλλα (που τρέχει αυτή τη στιγμή), στα δημοτικά σχολεία της βορείου και νοτίου Ελλάδας με θέμα “Καλοκαιρινές αναμνήσεις με ζώα”. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαρτίου τα δε βραβεία θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.
Ο διαγωνισμός έχει επίσης την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά από πρωτοβουλία μας και κατόπιν επαφών μας με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Π. Χαραμή δημιουργήθηκε μια επιτροπή στο Ινστιτούτο, η οποία επεξεργάζεται προτάσεις για ύλη στα σχολικά βιβλία γύρω από τα ζώα και το περιβάλλον.

Ειδικό βάρος έχει η προσπάθειά μας, ώστε στην επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, να συμπεριληφθεί άρθρο που θα κατοχυρώνει πλέον συνταγματικά την προστασία των ζώων, από όπου θα προκύψουν πολλές αλλαγές σε νομικό αλλά και καθημερινό επίπεδο για τα ζώα.

από τον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Ζωοφιλία και Λογοτεχνία» του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4/10)

 
  • Εκδηλώσεις-Ημερίδες

Πάρα πολλές οι διαδραστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας σε όλη τη χώρα, Ημερίδες στην Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη, στην Λάρισα με εξαιρετική επιτυχία, όπου συμμετείχαν Εισαγγελικοί Λειτουργοί, Αστυνομικές και Πανεπιστημιακές Αρχές με πλήθος κόσμου και αστυνομικών η ενημέρωση των οποίων ήταν βασικός μας στόχος.

Τον Μάρτιο οργανώνεται αντίστοιχη ημερίδα για την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα και θα συνεχίσουμε με άλλες περιοχές της χώρας. Οι συναντήσεις αυτές έχουν συμβάλλει κατά πολύ στην βελτίωση του καθημερινού αγώνα, που δίνουν οι εθελοντές για την προστασία των ζώων.

Οργανώσαμε μαζί με φιλοζωικά μας σωματεία εκδηλώσεις για τα πουλιά, εκδηλώσεις στα πλαίσια του Let’ s do it in Greece, 3ήμερο εκδηλώσεων στη Λήμνο, συγκετρώσεις κατά Δήμων, οργανώσαμε ημέρες υπεύθυνης υιοθεσίας κατοικιδίων, συμμετείχαμε σε κοινωνικούς αγώνες για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος, οργανώσαμε βραδιές με vegan διατροφή, εκδηλώσεις σε Πανεπιστήμια για τα ζώα, συμμετείχαμε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη με ομιλία μας, υπογράψαμε σύμβαση με την Royal Canin και πολλές εκατοντάδες αδέσποτων σε όλη τη χώρα σιτίστηκαν με αυτές καθώς, και με την Εταιρία Βιοζώης Α.Ε.

Συνεργασία ΠΦΠΟ και “Born Free Foundation” – Νέες προοπτικές για το φιλοζωικό κίνημα στην Ελλάδα

Δώσαμε πολλές συνεντεύξεις τύπου στα ΜΜΕ πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας διευκρινίζοντας ή φωτίζοντας θέματα γύρω από τα ζώα και πολλές φορές καταγγέλλοντας παράνομες πρακτικές των Δήμων.

Μετά από παρεμβάσεις μας σε βουλευτές κατατέθηκαν επερωτήσεις στη Βουλή για διάφορες υποθέσεις ζώων.
 

  • Δελτία Τύπου

Εκδόθηκαν Δελτία Τύπου για πάρα πολλά ζητήματα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα δελτία μας μετά από συναντήσεις με τους υπουργούς, ΥΠΑΑΤ, Παιδείας και ΙΕΠ, Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Επικρατείας, Εσωτερικών, δελτία τύπου μετά τις διάφορες ημερίδες και εκδηλώσεις μας, δελτία τύπου για συναντήσεις με Δημάρχους ανά την Ελλάδα, μετά από εκδηλώσεις σε σχολεία, δελτία για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές Εισαγγελέων, αστυνομικών οργάνων, υπαλλήλων υπουργείων ,δελτία τύπου μετά από καταγγελίες μας για ποικίλα θέματα περί τα ζώα, δελτία για την μάστιγα της εγκατάλειψης, για τις χιλιάδες δηλητηριάσεις τόσο της ήμερης όσο και της άγριας ζωής, για τις αθρόες εγκαταλείψεις κυνηγόσκυλων και για την με καταγραφή τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου κλπ.
 

από την συνάντηση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

  • Σποτ

Συνεχής η ενημέρωση του κόσμου με σποτ τηλεοπτικά σε πανελλαδική και τοπική εμβέλεια και ραδιοφωνικά για πολλά θέματα όπως για το παστούρωμα των παραγωγικών ζώων, τις στειρώσεις, τις υποχρεώσεις των Δήμων, τα δικαιώματα των πολιτών, τις κακοποιήσεις των ζώων, τις εγκαταλείψεις, το χριστουγεννιάτικο σποτ μας κλπ

Συνεντεύξεις σε κανάλια, εφημεριδες, εκπομπές.
Αναρτήσεις ψηφισμάτων μέσω Avaaz για διάφορα θέματα κυρίως κακοποίησης ζώων.
 

  • Υπουργεία

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  • Συνεχείς συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, τους νομικούς συμβούλους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για

    Παρουσίαση της νομοθεσίας για τα ζώα στην σχολή νέων αστυνομικών στο Ρέθυμνο

    1. θέματα όπως, έκδοση εκκρεμών υπουργικών αποφάσεων του νόμου 4039/12 για εκτροφείς, εκπαιδευτές σκύλων, μεταφορά βάσης δεδομένων απο τον Π.Κ.Σ. στο υπουργείο, υιοθεσίες, υπουργική απόφαση για τα pet shop, την προμήθεια σκάνερ στην ΕΛ.ΑΣ, την υπουργική απόφαση για τα πρόστιμα – ορισμένες απο αυτές σαν αποτέλεσμα της πίεσης μας με διάφορους τρόπους εκδόθηκαν τελικά μέσα στο 2016 κλπ
    2. προτάσεις διάφορες για την βελτίωση της νομοθεσίας σε σχέση με τον έλεγχο των γεννήσεων δεσποζόμενων ζώων
    3. την παταξη των εγκλημάτων κατά των ζώων, την μη αλυσόδεση
    4. την απαγόρευση πώλησής κάθε είδους ζώου, εξωτικών, άγριων και ήμερων απο τα pet-shops, από τις υπαίθριες αγορές τύπου Σχιστού, από πανηγύρια
    5. την απαγόρευση αγγελιών πώλησης ζώων
    6. τα δημοτικά κυνοκομεία
    7. την κατάργηση τελετουργικών σφαγών
    8. την κακοποίηση παραγωγικών ζώων κατά τη σφαγή, κάμερες στα δημοτικά σφαγεία κατά τα πρότυπα άλλων χωρών, την εξακολούθηση ακρωτηριασμών ζώων για μη ιατρικούς λόγους, την κατάργηση πνιχτών

    Είπαμε ένα δυνατό ΌΧΙ στο Ενυδρείο–Τσίρκο θαλασσίων έμβιων στο Ελληνικό

    9. τον έλεγχο πώλησης των φυτοφαρμάκων ως δολώματα για δηλητηριάσεις ζώων
    10. την ασυδοσία των Δήμων και την μη εφαρμογή εκ μέρους τους της νομοθεσίας,
    11. την μη καταγραφή από τους κτηνιάτρους στη βάση δεδομένων των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ιδίως των κυνηγόσκυλων αλλά και άλλων κατηγοριών ζώων συντροφιάς
    12. την έκδοση εγκυκλίων για τις υιοθεσίες σε χώρες της Ε.Ε, εγκύκλιο για την σύννομη λειτουργία των 5μελών επιτροπών κλπ

 
Προστασίας του Πολίτη

  • 1. Συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις για την προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την δράση της ΕΛ.ΑΣ για τα ζώα
    2. συνάντηση με τον Υπουργό, έκδοση 7σέλιδης εγκυκλίου – βηματολογίου προς όλους τους αστυνομικούς στην επικράτεια για συμμόρφωση και εφαρμογή της νομοθεσίας ,
    3. την πραγματοποίηση συνεχών σεμιναρίων στην Εθνική Σχολή Ασφαλείας και την Σχολή επιμόρφωσης αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, επίσης στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λασιθίου, Χανίων, στη Σχολή Αστυνομικών στο Ρέθυμνο, στην Α.Δ. Λαμίας, Λάρισας

    από την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα

    4. παρεμβάσεις μας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αστυνομικών και για κατάχρηση εξουσίας
    5. αναφορές κατά Διοικητών αστυνομικών τμημάτων για μη σύννομες πράξεις ή παραλείψεις
    6. συμμετοχή των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων στις Ημερίδες μας με την παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών
    7. συνεχείς παρεμβάσεις για ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα για σήμανση- καταγραφή, για τις αθρόες γεννήσεις των δεσποζόμενων κατοικιδίων, για την ευζωία τους, παρεμβάσεις για την μη καταγραφή των τσιπ των κυνηγετικών σκύλων
    8. για παράτυπες βεβαιώσεις διοικητικών προστίμων κλπ

 
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

  • Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον τότε Υπουργό κ. Ν. Φίλη αλλά και είχαμε αρκετές δια ζώσης συζητήσεις με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με σκοπό την δημόσια και μέσω των σχολείων ενημέρωση των μαθητών για τον σεβασμό, που οφείλουμε στα ζώα και το περιβάλλον.

    Ο Αντιπρόεδρος και ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΦΠΟ Βασίλης Παπαγεωργίου στο υπουργείο δικαιοσύνης μετά απο συνάντηση με τον Υπουργό

    Όπως προείπαμε η πρότασή μας από το ΙΕΠ έγινε δεκτή και ήδη έχει συσταθεί μια επιτροπή, που επεξεργάζεται την πιθανή ύλη, που θα μπορούσε να προστεθεί σε ορισμένα σχολικά βιβλία για το εν λόγω θέμα.

    Επίσης συζητήσαμε την δυνατότητα δημιουργίας ενός ΙΕΚ ή κάτι παρεμφερούς όπου θα φοιτούν δημόσια εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων, ώστε να σταματήσει η ασυδοσία, πολλές φορές επικίνδυνη για τα ζώα και τους ανθρώπους, που επικρατεί στο επάγγελμα αυτό.

    Καταφέραμε μετά από παρεμβάσεις μας το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση υπέρ των απόψεών μας για τα θέματα
    α. των “εκπαιδευτικών” επισκέψεων σχολείων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και Δελφινάριο και να συστήσει στους εκπαιδευτικούς να μην πραγματοποιούν εκδρομές στο χώρο αυτό.
    β. να σταματήσουν οι κυνηγετικοί φορείς να παρουσιάζουν στα σχολεία τις θέσεις τους για το περιβάλλον και το κυνήγι και
    γ. να σταματήσουν οι ενημερώσεις των μαθητών γύρω από την κατασκευή γούνας

 
Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων

Εκπρόσωποι της ΠΦΠΟ συναντήθηκαν με τον Υπουργό Μεταφορών και έθεσαν εκ νέου το θέμα της αλλαγής του νόμου για την μεταφορά των κατοικίδιων στα ΜΜΜ

  • Σε συνάντηση με τον Υπουργό εκθέσαμε τις θέσεις μας για την ελεύθερη μετακίνηση των ζώων συντροφιάς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αναμένουμε τις αποφάσεις του.

 
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  • Εξακολουθούμε να προσπαθούμε για την θεσμοθέτηση της παράστασης πολιτικής αγωγής στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων αλλά και για την αυστηροποίηση των ποινών για ορισμένες ειδεχθείς πρακτικές κακοποίησις τους.
    Κατά το 2016 συναντήσαμε τον τέως Υπουργό κ. Παρασκευόπουλο, που συμφώνησε με το πρώτο αίτημα αλλά δυστυχώς η αντικατάστασή του φρέναρε την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος ενώ αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τα δυο αυτά θέματα με τον νέο Υπουργό.

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ένέργειας
  • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη για τα θέματα του Αττικού Πάρκου και της απαγόρευσης της αιχμαλωσίας των κητωδών αλλά δυστυχώς ο εκ των Οικολόγων προερχόμενος Υπουργός ουδέν έπραξε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της του θητείας του στο εν λόγω υπουργείο.
    Οι προσπάθειές μας βεβαίως συνεχίζονται μέχρι επίτευξης των στόχων μας.


 
Υπουργείο Εσωτερικών

  • Μετά από συνάντησή μας με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου και άλλες Διευθύνσεις του, το Υπουργείο Εσωτερικών παρεμβαίνει συνεχώς μετά από επιστολές της Ομοσπονδίας σε υποθέσεις, που αφορούν Δήμους για πράξεις ή παραλείψεις τους.
    Η επικοινωνία μας είναι συνεχής και αρκετές φορές εποικοδομητική.

 
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΦΠΟ ενάντια στις ευθανασίες αδέσποτων ζώων

  • Μετά από συνεχείς ενέργειές μας λύθηκε δια νόμου η απαγόρευση των κατοικιδίων στις εξοχικές κατοικίες των στρατιωτικών

Παρεμβάσεις μας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και Μηνύσεις μας
 

  • Επιστολές μας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα δημοτικά κυνοκομεία ανά τη χώρα και σε διάφορες κατά τόπους Εισαγγελίες είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες, που επικρατούν σε αυτά.
    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
***

Η Ομοσπονδία κατέθεσε μηνύσεις

από την ημερίδα της ΠΦΠΟ στην Θεσσαλονίκη

1. κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα εξής θέματα, ορισμένα εκ των οποίων με την πίεση που ασκήθηκε λύθηκαν ή βρίσκονται στο δρόμο για να λυθούν.
  • για την βάση δεδομένων, που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε παράτυπα ο Π.Κ.Σ.
  • για την μη έκδοση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού traces.
  • εξώδικη διαμαρτυρία για την μη έκδοση των προβλεπομένων Υ.Α για την εκτροφή ζώων συντροφιάς και για τους εκπαιδευτές ζώων συντροφιάς.

Απόρροια των παρεμβάσεών μας υπήρξε και η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. για τις παράνομες εκτροφές.

1. κατά του Δημάρχου Κοζάνης
2. κατά του Δημάρχου Σερρών
3. Κατά του Δημάρχου Βόλου
4. Κατά του Αντεννα και Μέγκα για αντιφιλοζωικες εκπομπές τους
5. Πολλές μηνύσεις για περιστατικά κακοποίησης ζώων και ιδίως άγριων, πχ αγριογούρουνων
6. Κατά εφημερίδων και ιστοσελίδων για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή συκοφαντικής δυσφήμησης για τις υιοθεσίες σε χώρες της Ε.Ε.
7. Αίτηση στο ΣτΕ ακύρωσης της απόφασης Σκουρλέτη, που έδωσε άδεια στο Αττικό Ζωολογικό Κήπο για το Δελφινάριο.

από την παρέμβαση της ΠΦΠΟ στο συνέδρειο της ΚΕΔΕ

8. κατά ιδιοκτητών παράνομων εκτροφείων ζώων συντροφιάς.
9. Σε 3 περιπτώσεις υποβάλαμε αίτημα άσκησης έφεσης από τον Εισαγγελέα κατά αποφάσεων των τριμελών πλημμελειοδικείων
10. μηνύσεις κατά των υπευθύνων για διάφορα τελετουργικά “έθιμα” που συμβαίνουν στην Ελλάδα
11. μηνύσεις για την χρήση ζώων σε διάφορες κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων αλλά και κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικών παραστάσεων αλλά και για την χρήση τους σε διάφορες μονομαχίες, όπως κυνομαχίες κλπ.

Με δημόσιες επιστολές μας στηλιτεύτηκαν συμπεριφορές και αποφάσεις Εισαγγελέων για διάφορα ζητήματα, που αφορούσαν υποθέσεις ζώων

Mε πρωτοβουλία μας επεκτάθηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά μπήκε σε εφαρμογή ο θεσμός του Εποπτεύοντα Εισαγγελέα Ζώων για τα Πρωτοδικεία που ανήκουν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και είναι αρκετά.

Συνημμένα μπορεί να δει κανείς αναλυτικά τις δράσεις μας.

Πολλαπλές καταγγελίες σε εταιρία που διατηρούσε παράνομα πρόγραμμα-κλόουν θαλάσσιων λεόντων στην Κέρκυρα

Και για το 2017 θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα ζώα.

Ενισχύστε μας με έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
 
 
Συνημμένο: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΔΕΛΤΙΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ (Αρχείο Word)
 
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία