ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης-Καταγγελία κατά της δημάρχου

2019-10-07 16:36

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/10/2019

 

Φίλες και φίλοι,

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή που έστειλε η Δήμαρχος Πεντέλης κα Κεχαγιά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αφορά τη μεταφορά ανήλικων παιδιών σε χώρο υγειονομικής μονάδας στην πόλη μας (Πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμινγκ), καταγγέλλουμε την απαράδεκτη φρασεολογία, το ύφος και το απάνθρωπο και μικροαστικό πνεύμα από το οποίο διέπεται και το οποίο επιδιώκει να περάσει και στην τοπική κοινωνία, χαϊδεύοντας την εκλογική της βάση.

Καταδικάζουμε την ακραία, ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορεία της Δημάρχου, η οποία αντί να ενημερώνει με ψυχραιμία τους Δημότες και να προετοιμάζει τις υπηρεσίες του Δήμου για τη διαχείριση ενός ευαίσθητου θέματος, προχωρά σε ακροδεξιάς αντίληψης άρνηση παροχής φιλοξενίας ανθρώπων - και δη παιδιών - που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Δήμαρχος εκπαιδεύει την τοπική κοινωνία στο φόβο. Για το άγνωστο, για τους ξένους, για την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

Πού είναι άραγε η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον άνθρωπο, στον πρόσφυγα, για τα οποία τόσο επαινέθηκε η Ελλάδα από όλο τον πλανήτη το 2016; Προφανώς αυτά είναι καλά μόνο όταν δεν συμβαίνουν δίπλα στην πόρτα μας.

-------------

Και για να μην ξεχνιόμαστε πώς φτάσαμε εδώ, θυμίζουμε ότι οι ευθύνες της ΝΔ για την τύχη των μονάδων υγείας στο Δήμο μας και τη μεταφορά των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο είναι σαφείς και ο κόσμος τις θυμάται. Η συγκεκριμένη μονάδα καταργήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη το 2013 για να υπονομευθεί το σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτιζε στο συγκεκριμένο χώρο την λειτουργία μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για την κάλυψη αναγκών του δημοσίου συστήματος υγείας.

Επιπλέον η κυβέρνηση της ΝΔ αφού ολιγώρησε επί τρίμηνο στο να πάρει μέτρα για την αποσυμφόρηση της Μόρια στη Μυτιλήνη, αφού αναγκάστηκε να αποδεχθεί ότι το προσφυγικό κύμα είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικών ανακατατάξεων και πολέμων και όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα σύνορα ανοιχτά, μεθοδεύει τώρα την μεταφορά των ανήλικων παιδιών χωρίς να προετοιμάζει οργανωμένα και μεθοδικά τις δομές που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να φιλοξενήσουν με όρους αξιοπρέπειας ανθρώπους κατατρεγμένους, προκαλώντας ακραίες ρατσιστικές εξάρσεις και συμπεριφορές!

-------------

Φίλες και φίλοι,

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας και τον κόσμο στην πόλη μας να αγκαλιάσουν αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως κάποτε άλλοι αγκάλιασαν τους παππούδες μας. Να μην αφήσουμε να μας δηλητηριάζουν οι ακροδεξιές απόψεις, να μην επιτρέψουμε να συμβούν ακρότητες σε βάρος συνανθρώπων μας. Αυτό θα δείξει και τον πολιτισμό μας.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης