Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καντά παρουσίασαν την εικονική τους επιχείριση στο Σύλλογο γονέων "Το Πέταγμα"

2022-03-14 21:37

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καντά  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση Ja Greece παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα στο του Σύλλογο  Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Το ΠΕΤΑΓΜΑ» που εδρεύει στα Βριλήσσια.  

Οι  Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έχουν στόχο να προσφέρουν στους ενήλικες με νοητική υστέρηση τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν θα υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή.

Όραμα της μαθητικής επιχείρησης  Foodorama είναι η μείωση σπατάλης φαγητού. Πρόκειται για μια εφαρμογή στην οποία, εταιρείες και φορείς μπορούν να καταχωρούν τα τρόφιμα και τις ανάγκες τους αντίστοιχα, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης, έτσι ώστε να μπορούν να διοχετεύσουν τα πλεονάσματα τους, ή να καλύψουν τις ανάγκες τους καλύτερα.

Ευχαριστούμε θερμά τον  κύριο  Βασίλη Καλοπίση ειδικό παιδαγωγό – συντονιστή λειτουργίας της Στέγης, καθώς και τη ψυχολόγο κυρία Λουκία Χαϊδεμενάκη.

Λίγα λόγια για "Το Πέταγμα"

Στα Βριλήσσια υπάρχει Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) και βρίσκεται στην οδό

Τροίας 80

Τηλέφωνο : 210 6723 232

Όσοι θέλετε και μπορείτε να βοηθήστε εθελοντικά μπείτε στην ιστοσελίδα τους  Το Πέταγμα και επικοινωνήστε μαζί τους.

Στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν :

"Στο Σύλλογο γονέων Το ΠΕΤΑΓΜΑ στόχο έχουμε να εξασφαλίσουμε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν θα υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή.

Καθημερινά παρέχουμε στις ΣΥΔ εξειδικευμένο προσωπικό που φροντίζει, διαπαιδαγωγεί και κοινωνικοποιεί τους φιλοξενούμενους σε 24ώρη βάση ή όποτε το χρειάζονται. Το ΠΕΤΑΓΜΑ παρέχει άνεση και ομαλότητα στη καθημερινή ζωή των ενηλίκων με Νοητική υστέρηση, διευκολύνει τις διακοπές τους σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και παρέχει συνεχή στήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι ότι οι υποστηριζόμενοι μας ενδυναμώνονται, βελτιώνονται και προωθούν τη θετική εικόνα του εαυτού τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Το έργο μας.

Λειτουργούμε τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρουν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Το πιστεύω μας.

Εστιάζουμε στην εξατομίκευση. Σεβόμαστε την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Τους βοηθάμε να ενταχθούν στη κοινότητα ως ενεργά μέλη της.

Η φιλοσοφία μας.

Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους ενοίκους σε κάθε ΣΥΔ, εστιάζοντας στην εξατομίκευση και στο σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Αντίθετα από κάθε λογική ιδρυματοποίησης, φέρνουμε τους υποστηριζόμενους ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και τη γειτονιά μέσα από ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και προσφοράς. Άλλωστε στο ΠΕΤΑΓΜΑ όλα τα άτομα με Νοητική Υστέρηση αντιμετωπίζονται ως διαφορετικές προσωπικότητες με βάση τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητές τους και όχι την αναπηρία τους."

Αναμφίβολα μια αξιέπαινη προσπάθεια.