Νέες κυκλοφορίες από την Formiggart

2021-04-19 01:13

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης μας παρουσιάζει τη νέα του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Κάτι σαν ήλιος».
 
Εννέα τραγούδια βγαλμένα από ένα εσωτερικό, προσωπικό ταξίδι, με τη χαρακτηριστική διορατική γραφή και αμεσότητα της τραγουδοποιίας του που τον κάνει να ξεχωρίζει από τη γενιά του. Τραγούδια που αναδεικνύουν όμως και την πιο εξωστρεφή και φωτεινή δημιουργική του πλευρά. Εννέα ιστορίες “ντυμένες” με ένα φρέσκο ηχόχρωμα, με έντονα στοιχεία μιας πιο λαϊκής φόρμας στη μελωδία και στον ρυθμό.


Youtube link
Spotify link
Kυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart.

"Οι ψυχές μας θα 'ναι πάντα εδώ"
Γιάννης Μήτσης - Κορίνα Λεγάκη

Μουσική - Στίχοι: Nomik
Ο Γιάννης Μήτσης, Θεσσαλονικιός και πολίτης του κόσμου, προσκυνητής της ροκ και της ηπειρώτικης παράδοσης, τραγουδιστής εξομολογητικός, τρυφερός και διαυγής, συνθέτης μελωδιών "δικών μας" και "ξένων" που ακούγονται το ίδιο οικείες, τραγουδοποιός του Ελληνικού βορρά, παιδί του Σαββόπουλου και του Παπάζογλου, συνομιλητής του Μάλαμα, του Θανάση Παπαπακωνσταντίνου, του Παυλίδη, του Ζερβουδάκη και του Πορτοκάλογλου...

Μέσα στην καραντίνα και στην περίεργη συνθήκη που δημιουργήθηκε για όλους τους καλλιτέχνες, ξεπήδησαν νέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική του Γιάννη Μήτση, ενώ η παραγωγή είναι του Γιώργου Ανδρέου.
 
Το πρώτο single με τίτλο Οι Ψυχές Μας Θα ‘Ναι Πάντα Εδώ 
 μιλά για την αγάπη, όπως την ερμηνεύει ο καθένας. "Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το συναίσθημα. Κάθε τι που μπορεί να προκαλέσει τη γέννηση, την έκρηξη, την ανάδυση ή την αναζωπύρωση ενός συναισθήματος, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία. Πότε είναι ο έρωτας, πότε η θλίψη, πότε ο θυμός."
 
Το τραγούδι αυτό ήρθε να σηματοδοτήσει και μία νέα συνεργασία, αυτή με την Κορίνα Λεγάκη. Ο Γιάννης Μήτσης γνώρισε την Κορίνα σε μία συναυλία. Και εντυπωσιάστηκε από την καθαρότητα της φωνής της και την έκφρασή της.
Οι φωνές τους ταίριαξαν πολύ αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. 
Απολαύστε το!

Youtube link
Spotify link
Kυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart.
Μαρία Κουτσουρλή. Ένα νέο κορίτσι με βαθιά αισθαντική φωνή και έμφυτο ταμπεραμέντο κάνει το πρώτο της δισκογραφικό βήμα τον Μάρτιο του 2021 με το τραγούδι «Ανακωχή», σε στίχους και μουσική του Αίσωνα.
 
Η μουσική της «συνείδηση» διαμορφώθηκε νωρίς τόσο από τις κοινωνικές της επιρροές, όσο και από μία διαρκή προσωπική αναζήτηση σε μουσικές του χθες και του σήμερα. Η κλασική κιθάρα, το δώρο του μπαμπά της σε μικρή ηλικία, ήταν το έναυσμα για πειραματισμούς και η έναρξη διαρκών σπουδών που κρατούν μέχρι και σήμερα. Η 24χρονη Μαρία Κουτσουρλή μέσα στην πιο δύσκολη συνθήκη, αυτήν που δημιούργησε η πανδημία, συναντήθηκε με έναν ταλαντούχο δημιουργό και μαζί έφτιαξαν «Ανακωχή» επιβεβαιώνοντας ότι η νέα γενιά καλλιτεχνών είναι εδώ, έτοιμη να ανθίσει και να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι.
 
Καλή Ακρόαση!

Youtube link
Spotify link
Kυκλοφορεί ψηφιακά από τη Formiggart.

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com