Κουζμιτσεβ Αντόν-«Μεταλλείο Πολιτισμού»σε ενα σπουδαίο ζωγράφο

2021-07-19 23:25

Ο Κουζμιτσεβ Αντόν, γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Ρωσίας και από το 1982 ξεκίνησε να μαθαίνει ζωγραφική και ιστορία τέχνης στο κρατικό σχολείο ζωγραφικής για ανηλίκους.

Εκεί, έμαθε τις βασικές αρχές ακαδημαϊκής ζωγραφικής, ζωγραφίζοντας ζωντανά τοπία, ανθρώπους, παραστάσεις, νεκρή φύση. Από το 1992 και για τα επόμενα 4 χρόνια, συνέχισε μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και γραφιστικής. Στην Ελλάδα ήρθε το 1996 και ασχολήθηκε με  προσωπογραφίες και διάφορες παραστάσεις. Το 2012, φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 2018 αποφοίτησε με άριστα.

Τώρα, είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου και εργάζεται πάνω σε ρεαλιστικά αλλά και σουρεαλιστικά θέματα. Ένα από τελευταία μεγάλα σε χρόνο και μέγεθος έργα, το αφιέρωσε στον εορτασμό των 200 χρόνων απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό έργο, χωρισμένο σε 3 μέρη. Το κεντρικό έργο, απεικονίζει 196 προσωπογραφίες πρωθυπουργών, από το 1822 έως σήμερα και τα άλλα δυο τους Βασιλιάδες και τους προέδρους της Δημοκρατίας. Στόχος του καλλιτέχνη είναι, να αποτυπώσει την ιστορική διαδρομή συνεχούς πάλης για την ελευθερία του λαού και τις δημοκρατικές αξίες.

Το εν λόγω έργο, διακόσμησε με την παρουσία του, την πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Λαυρεωτικής, «Μεταλλείο Πολιτισμού» με επίσημη καλεσμένη,την Πρόεδρο της επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com