Κορωνοϊός: Πράσινη ανάκαμψη

2020-05-10 17:42

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε λίγες μέρες, η Ευρώπη θα ανακοινώσει ένα τολμηρό πράσινο σχέδιο ανάκαμψης απ’ τον κορωνοϊό -- αλλά ρυπογόνες εταιρείες και καρβουνολάγνες κυβερνήσεις προσπαθούν να το σαμποτάρουν!

Γι’ αυτό το Avaaz ενώνει τη φωνή του με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, επιχειρήσεις και οργανώσεις για να στηρίξουμε το σχέδιο και να διεκδικήσουμε την πράσινη ανάκαμψη που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Και αυτές οι τρεις γυναίκες έχουν τη δύναμη να το κάνουν πραγματικότητα: η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Βοήθησε να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις των ρυπογόνων εταιριών και να στηρίξουμε τις 3 γυναίκες με 1 εκατ. υπογραφές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ώστε να βάλουν μπροστά το σχέδιο για μια πράσινη Ευρώπη. Ευρωβουλευτές θα παραδώσουν τις φωνές μας απευθείας στις 3 ηγέτιδες αλλά και στα μέσα ενημέρωσης κατά την κρίσιμη συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα!

Προς την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν, την Καγκελάριο Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ και όλους τους ηγέτες της ΕΕ:

Έχετε τη δύναμη να οδηγήσετε την Ευρώπη και τον κόσμο μέσα από τις σκοτεινές μέρες αυτής της πανδημίας σε ένα πιο φωτεινό, πιο πράσινο μέλλον.

Μπορείτε να κάνετε την Πράσινη Συμφωνία το δικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης, επενδύοντας εκατοντάδες δισ. ετησίως για να δημιουργήσουμε πράσινες θέσεις εργασίας και να κάνουμε τις οικονομίες μας πιο καθαρές και δίκαιες. Βασιζόμαστε σε εσάς για να δημιουργήσετε έναν πράσινο Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και μια τράπεζα για το κλίμα, και να διασφαλίσετε ότι οι επενδύσεις θα γίνονται στα πλαίσια συμφωνίας του Παρισιού. Είναι ώρα να πούμε αντίο στα ορυκτά καύσιμα, να επιβάλουμε δίκαιη φορολογία και να πυροδοτήσουμε την πράσινη επανάσταση που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να κατατροπώσουμε τον ιό, τη γενναιοδωρία να εγγυηθούμε ότι καμία χώρα δε θα μείνει πίσω, αλλά και τη γνώση ώστε να θέσουμε τα θεμέλια για μια ανάκαμψη που θα βοηθήσει να αντιστρέψουμε την κλιματική κρίση.


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ