Κάλεσμα για εθελοντές από την ομάδα του Συμβιώνω - Σεμινάρια για τη φιλοζωία στα σχολεία

2016-10-24 07:51

Η ομάδα του Συμβιώνω αναζητά εθελοντές και εθελόντριες για τη διεξαγωγή του προγράμματος Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου στα σχολεία της Αττικής.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη, παρουσίαση και συζήτηση  προσαρμοσμένη στην ηλικία των  μαθητών γύρω από τα παρακάτω θέματα αλλά και τα σχετικά βιώματα των συμμετεχόντων με παράλληλη χρήση υποστηρικτικού οπτικού υλικού

 

Στόχος είναι μέσα από ερωτήσεις, προβληματισμό και συζήτηση οι μαθητές και οι μαθήτριες να προσεγγίσουν τα ζητήματα που αφορούν τη σχέση τους με τα ζώα γύρω τους μέσω της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης.  

 

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι παρουσιαστές/παρουσιάστριες: 

 

-Να έχουν δυνατότητα επισκέψεων στα σχολεία τις πρωινές ώρες τουλάχιστον 15 εργάσιμες  μέρες/χρόνο

- Να είναι επικοινωνιακά με διάθεση να ακούσουν πολλές και διαφορετικές απόψεις μέσα στην  τάξη

-Να έχουν επαφή με παιδιά/  εκπαίδευση

-Να διαθέτουν συνθετική σκέψη ώστε να συντονίζουν τη συζήτηση που γίνεται με τους μαθητές και να ενσωματώνουν τα σημεία που πρέπει να αναφερθούν μέσα σε αυτήν

-Να έχουν δυνατότητα διεξαγωγής 3-4 ωριαίων παρουσιάσεων/ημέρα με μικρά διαλείμματα

 

 

Τα άτομα αυτά είναι απαραίτητο να μοιράζονται την πεποίθηση ότι η στάση μας απέναντι στα ζώα γύρω μας  αλλάζει μέσα από την παιδεία και το διάλογο, να συνειδητοποιούν την  ευθύνη που φέρει η επαφή με τα παιδιά και η παρουσία τους στην τάξη  στη διαμόρφωση της σχέσης των μαθητών/ριών με τα άλλα ζώα, αλλά και στην αλλαγή των αντιλήψεων στην ευρύτερη κοινωνία, και να μοιράζονται τη θέληση να προάγουν το σεβασμό σε όλα τα ζώα.

 

Η εκπαίδευση των παρουσιαστών/ριών πραγματοποιείται σε τριήμερα βιωματικά σεμινάρια από τη δημιουργό του προγράμματος Μελίτα Λαζαράτου, (ψυχολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Συμπεριφορά και Ευημερία Ζώων και πολυετή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση). 

 

Στα σεμινάρια παρουσιάζεται η δομή του προγράμματος, ο τρόπος που υλοποιούνται οι διαδραστικές παρουσιάσεις, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαίτερες συμπεριφορές ζώων και περαιτέρω εξειδικευμένη γνώση.

 

Το επόμενο σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Αδεσποτολόγιο το Νοέμβριο του 2016 στην Αθήνα   με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ώστε να εξασφαλιστεί αρκετός χρόνος για εξάσκηση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΜΚΣ Συμβιώνω στο 6944476214 ή στο melitalazaratou@gmail.com