Ηλίας Παλίουδάκης-Παίξε λύρα μου, νέο digital single

2017-08-29 19:46

Βιογραφικό Ηλία Παλιουδάκη

Ο Ηλίας Παλιουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Ανήκει στους έντεχνους λαϊκούς τραγουδιστές με δυνατή και ιδιαίτερη φωνή που ξεχωρίζει.

Από πολύ μικρός λάτρεψε τις νότες της μουσικής και ο ήχος της κρητικής λύρας ριζώθηκε  για πάντα μέσα του.
 
Ο πατέρας του έψελνε και ήταν γνώστης της βυζαντινής μουσικής . Έτσι λοιπόν  από την πρώτη στιγμή  κατάλαβε  την κλίση που είχε ο γιος του. Σε ηλικία 7χρόνων θα γίνει μαθητής του μεγάλου δασκάλου Κώστα Μουντάκη. Όλα θα ξεκινήσουν από το γλέντι ενός κρητικού γάμου όταν ο  Ηλίας Παλιουδάκης μόλις 11 χρονών   θα τραγουδήσει  ως επαγγελματίας.
 
Στην συνέχεια θα συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους της κρητικής μουσικής παράδοσης,  όπως τον Μανώλη Κακλή, τον Νίκο Μανιά, τον  Μανούσο Παπατσαρά , τον Νίκο Αλεφαντινό  και τον Γιάννη Μαρκόγιαννη.
 
Δύο χρόνια αργότερα θα συνεργαστεί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη. Μια πετυχημένη δισκογραφική  δουλειά και μια συνεργασία σταθμός στην καριέρα του Ηλία Παλιουδάκη. Τίτλος της “Καημέ μου.”
 
Στα 20 του χρόνια θα κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική του δουλειά που ονομάζεται “Όνειρο ιστορία μου.” Ύστερα θα ακολουθήσουν  άλλες δισκογραφικές δουλειές όπως “Άνεμος θα γίνω”, “Παρανομία μου”, “Ότι θέλεις καρδιά μου” .
 
Επίσης πολύ σημαντική και η συνεργασία  με τον συνθέτη-  και κουμπάρο του- Νίκο Τερζή ο οποίος του δίνει την ευκαιρία να  συμμετάσχει στην πολύ πετυχημένη σειρά του Mega “Εραστής δυτικών προαστίων” όπου δανείζει την φωνή του στον Αλέξη Γεωργούλη.
 
Μετά  την επιτυχία που γνωρίζει το τραγούδι “Η κόρη ενός Θεού”, μια μπαλάντα που θα αγαπήσει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, ο γνωστός τραγουδιστής κάνει το μουσικό come back του με μια επανεκτέλεση.
 
Η “Βροχή” αποκτά  νέα μουσική ταυτότητα τόσο από την ξεχωριστή ερμηνεία του Ηλία Παλιουδάκη όσο και από τον ήχο της κρητικής λύρας που έχει προσθέσει ο καλλιτέχνης.
 
Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια  έχει συνεργαστεί  και με  μεγάλες λαϊκές φωνές όπως με την Ρίτα Σακελαρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη και Τόλη Βοσκόπουλο.
 
Ο Ηλίας Παλιουδάκης εκτός από ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης είναι και ένας άνθρωπος που διαθέτει  πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει και νοιάζεται τον συνάνθρωπο του, βοηθάει τον αδύναμο  κάτι το οποίο  έχει αποδείξει με πράξεις.
 
Όλη την χρονιά έχει δώσει περίπου 20 συναυλίες στις οποίες ο Ηλίας Παλιουδάκης τραγουδά για την αγάπη και την κοινωνική προσφορά. Πράγμα που σημαίνει πως όλα τα έσοδα από τις συναυλίες αυτές, πηγαίνουν προκειμένου να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία διάφορων δήμων.
 
Επίσης η μεγάλη του αδυναμία και παράλληλα η δύναμη του, είναι η οικογένεια του και  η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κρήτη.

«Παίξε λύρα μου», Νέο Digital Single
Το τραγούδι που θα αγαπήσουμε από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
Ο Ηλίας Παλιουδάκης έρχεται με μια υπέροχη μπαλάντα για να κάνει τη διαφορά και να μας
ταξιδέψει με το τραγούδι «Παίξε λύρα μου».
Καθηλώνοντάς μας με την χαρακτηριστική του χροιά, την ερμηνεία και την έκπληξη στο ρεφρέν με τη λύρα του να εμφανίζεται με ιδιαίτερο τρόπο, μας δίνει μοναδικά συναισθήματα.
Η ερωτική αυτή μπαλάντα έρχεται να γράψει την δική της ιστορία σε στίχους και μουσική του Παναγιώτη Τερζή.