Η Τατιάνα Ζωγράφου live στην έκθεση παιδικού βιβλίου του ΣΕΒΑ στις 23.12.2015

2015-12-28 14:52

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα: 13:00

 

Γιορτή παιδικού και εφηβικού βιβλίου διοργανώνεται στη Στοά του Βιβλίου από τον ΣΕΒΑ, σε συνεργασία με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρία, με πολλά βιβλία και εκδηλώσεις για τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση βιβλίου, η συνθέτρια Τατιάνα Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη  νέα της δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τίτλο «Μια νότα μού χτυπά το τζάμι». Το CD περιλαμβάνει 16 τραγούδια σε στίχους των: Μαριάννας Αβούρη, Φίλιας Δενδρινού, Ιουλίτας Ηλιοπούλου Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου, Στέλλας Μιχαηλίδου, Παυλίνας Παμπούδη, Στέλλας Τζίβα, Ελισάβετ Τάρη και Μάκη Τσίτα. Τραγούδια από τον δίσκο θα ερμηνεύσουν ζωντανά η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Θωμαΐδης και η ίδια η συνθέτρια. Επίσης, θα παρουσιάστει και η μουσική  ιστορία του Κόκκινου Γάτου σε κείμενο του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου. Το παραμύθι «Ένας γάτος μια φορά» θα αφηγηθεί η Τατιάνα Ζωγράφου. Στον ρόλο του γάτου ο τενόρος Κώστας Ζαμπούνης.

Παίζουν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας (ακορντεόν), Παναγιώτης Κανελλόπουλος (μαντολίνο),  Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο) και  ο Κώστας Παπαγεωργίου (κιθάρα)

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη ενός εορταστικού σημείου στο κέντρο της πόλης, όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα βιβλία, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Στόχος, η ενίσχυση της παιδικής αναγνωσιμότητας και ανάμεσα σε άλλα η προβολή του βιβλίου ως διαχρονικό ψυχαγωγικό μέσο.