Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τις καταστροφές από την Κλιματική Αλλαγή

2019-07-16 17:07

Ημερομηνία: 16/7/2019
Ώρα:                 10:00
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τις καταστροφές από την Κλιματική Αλλαγή
Η καταστροφή και οι ανθρώπινες απώλειες, ήρθαν για μια ακόμη φορά για να θυμίσουν σε όλους ότι η Κλιματική Αλλαγή δεν “έρχεται”, αλλά είναι ήδη εδώ, στον Ελλαδικό Χώρο.
Μετράμε ήδη εκατοντάδες χαμένες ψυχές.
«Η φύση  αμύνεται στην ανθρώπινη αλαζονεία και στον βιασμό της»
Δυστυχώς  ακόμα οι κυβερνήσεις, δεξιές ή αριστερές, δεν μπορούν να καταλάβουν το τι έπεται.
Οι πολιτικές αντιλήψεις για άκριτη ανάπτυξη, η μανία για επενδύσεις που σκοτώνουν τη φύση (Πάρο με ανεμογεννήτριες,  Νάξο με τις αμμοθίνες, Ανάφη, Ίο και Σαντορίνη με τρομακτική δόμηση και πολλές άλλες περιπτώσεις), δείχνουν καθαρά ότι ακόμα και τώρα δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής και το τι θα ακολουθήσει. Φαινόμενα που συμβαίνουν και σε παγκόσμιο επίπεδο (υδροστρόβιλοι στη γείτονα Ιταλία,  τυφώνες στις ΗΠΑ, αύξηση θερμοκρασίας στην Αλάσκα, αλλαγή του κλίματος στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης).
Είμαστε εξαιρετικά μικροί απέναντι στη Φύση και ανίκανοι να της αντισταθούμε. 
Οφείλουμε να την σεβαστούμε, να μην την βιάζουμε και την καταστρέφουμε.
 
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αγωνίζεται για ένα ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα και κίνημα που προωθεί καθημερινά, με πολιτικές παρεμβάσεις κι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην παραγωγή και την οικονομία, ένα νέο μοντέλο ζωής ξεκινώντας από την διαπίστωση ότι η ευημερία των σημερινών γενεών δεν πρέπει να καταστρέψει τον πλανήτη και να στερήσει τα δικαιώματα των παιδιών μας. Η οικολογική και κλιματική δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών, η ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην εξοικονόμηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη διατροφική επανάσταση, τα δικαιώματα της φύσης αλλά και των ζώων, έρχονται να συνδεθούν με συνεκτικό κι ολοκληρωμένο τρόπο με αιτήματα και ιδέες που αναδείχθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η συμμετοχική δημοκρατία, η εργασία με νόημα, η δημοκρατία στην εργασία κα.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επισημαίνει ότι σήμερα και όχι αύριο, η πολιτεία επιβάλλεται να εντάξει στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση την ενημέρωση για την υπεράσπιση των φυσικών πόρων, την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο της κατανάλωσης και βέβαια την συνεχή εκπαίδευση των κοινωνικών ομάδων.
Η ρήση ότι «την γη δεν την κληρονομήσαμε αλλά την δανειστήκαμε» πρέπει να κυριαρχήσει.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούμε να συζητήσουμε και να αποτρέψουμε κάθε νέο σχέδιο ή πλάνο ανάπτυξης που δεν σέβεται την περιβαντολογική ισορροπία.

 
Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ