Η φωτεινή πλευρά της ακμής και η επιστημονική εξήγηση

2016-10-03 15:45

awastogia.jpg

Τα άτομα με ιστορικό ακμής μπορεί να γερνούν με αργότερους ρυθμούς  από  ό,τι εκείνα που δεν αντιμετώπισαν ποτέ το πρόβλημα και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι' αυτό, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Το λόγο για τον οποίο η ακμή φαίνεται να καθυστερεί τη γήρανση ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ερευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου. Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι επιστήμονες διεξήγαγαν  μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 δίδυμα, εκ των οποίων το ένα τέταρτο είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με την ακμή σε κάποιο σημείο στη ζωή τους.

«Για πολλά χρόνια, οι δερματολόγοι γνωρίζουν ότι το δέρμα των πασχόντων από ακμή φαίνεται να γερνά πιο αργά από ό, τι εκείνων που δεν είχαν καθόλου ακμή στη διάρκεια της ζωής τους. Ενώ αυτό είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί σε κλινικά περιβάλλοντα, η αιτία του  ήταν μέχρι πρότινος ασαφής», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ  Simone Ribero,  δερματολόγος στο Τμήμα Έρευνας Διδύμων και Γενετικής Επιδημιολογίας, στο Κολέγιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι η αιτία θα μπορούσε να συνδέεται με το μήκος των τελομερών, τα οποίο φαίνεται να είναι διαφορετικό σε πάσχοντες  από ακμή. Όπως έδειξε η μελέτη, τα δίδυμα με ιστορικό της ακμής ήταν πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερα τελομερή στα λευκά αιμοσφαίρια τους.

Με την εξέταση βιοψιών δέρματος, άρχισαν να γίνονται κατανοητές οι γονιδιακές εκφράσεις που σχετίζονται με αυτό. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες, προκειμένου να εξεταστεί το αν ορισμένα γονιδιακά  μονοπάτια μπορούν να παρέχουν μια βάση για χρήσιμες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή.

Τα ευρήματα της μελέτης, η οποία δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας - αποτελέσματος μεταξύ του μήκους των τελομερών και της γήρανσης του δέρματος, δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Investigative Dermatology.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com