ΓΣ Παλλήνης-ΓΣ Βριλησσίων 77-75

2018-11-12 11:22

Ήττα στο καλάθι για τον ΓΣ Βριλησσίων.

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα παρακολούθησαν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Παλλήνης αφού ο Γ.Σ. Βριλήσσια με τους πιτσιρικάδες του Νίκου Μπουντούρη ήταν η πρώτη ομάδα που δυσκόλεψε τους άντρες του Γ.Σ. Παλλήνης.

Από την αρχή του ματς ο coach Κώστας Τελάκης είδε την ομάδα να είναι νευρική και άστοχη. Οι «αετοί» παρουσιάστηκαν μάλλον νωθροί στην αρχή του ματς και τα Βριλήσσια κάνοντας πολύ λίγα λάθη και όντας εύστοχη, βρέθηκαν γρήγορα σε θέση οδηγού. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την Παλλήνη να χάνει με 18-25. Η νευρικότητα σε αυτό το σημείο ήταν φανερή, αφού σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες, πράγμα που οδήγησε και σε 2 τεχνικές ποινές κατά της ομάδας μας.

Το δεύτερο δεκάλεπτο έφερε προσωρινά αλλαγές στην εικόνα του ματς, με την Παλλήνη να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ και να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνά της. Η ομάδα κατάφερε να αφήσει πίσω της την νευρικότητα του πρώτου δεκαλέπτου και μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη, αλλά σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να προσπεράσει τα Βριλήσσια στο σκορ. Έτσι οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με τον πίνακα να γράφει 35-36 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ισορρόπησε το ματς και οι ομάδες πήγαιναν ουσιαστικά πόντο-πόντο με τα Βριλήσσια να ξεφεύγουν με 4 πόντους στο τελευταίο καθοριστικό μισό λεπτό του αγώνα. Ο πίνακας έγραφε 29 δευτερόλεπτα για την λήψη και το σκορ ήταν στο 70-74, ένα γκολ-φάουλ, 2 κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, δύο ακόμα εύστοχες βολές κι ένας βιονικός Γιάννης Βουλουμάνος έγραψαν το τελικό 77-75.

Ο εκρηκτικός φόργουορντ ήταν εξαιρετικός ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας πως παρά τα 42 του χρόνια καταφέρνει να παίξει σχεδόν 38 λεπτά (βγήκε για λίγο, μάλλον για να πιει νερό) απέναντι σε μια ομάδα που έχει μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από τα μισά του χρόνια. Η λήξη του αγώνα το βρήκε να έχει κάνει double-double με 17 πόντους και 18 ριμπάουντ, που ήταν στην ουσία triple-double αν προσμετρήσει κανείς και τα 12 κερδισμένα φάουλ. Τρομερός στο διάστημα της ανατροπής και ο – κουρεμένος πλέον – Αιμίλιος Τσίγκανος (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ) που αποβλήθηκε ωστόσο στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου με 5 φάουλ. Εξαιρετική εμφάνιση και από τους Κωνσταντίνο Σταμπολίτη (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Δημήτρη Γαλατίδη (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ), ενώ ο Τάσος Σκόρδας είχε 13 ριμπάουντ στα 18 λεπτά που έπαιξε. Γενικά θα αδικούσαμε κάποιον αν λέγαμε πως δεν συμμετείχε με συγκέντρωση στην νίκη, αφού η ομάδα έδειξε πως το δυνατό της όπλο είναι το μυαλό της.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το τέλος του αγώνα βρήκε 7 παίκτες να έχουν αποβληθεί με 5 φάουλ.

Έτσι η Παλλήνη έκανε το 6-0 και παραμένει πρώτη στην βαθμολογία, ενώ τα Βριλήσσια έπεσαν στο 2-3 έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.

Αν και η εμπειρία επικράτησε τελικά του νεαρού της ηλικίας, πρέπει να κάνουμε ωστόσο και μια αναφορά για αυτή την ομάδα των Βριλησσίων με τους έφηβους παίκτες που μάλλον αδικείται από την θέση που έχει στην βαθμολογία. Οι πιτσιρικάδες έπαιξαν όμορφο μπάσκετ κι έδειξαν πως το μέλλον είναι μπροστά τους.

πηγή : pallinibc.wordpress.com

Δ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΒΑΘ

ΑΓΩΝ

Ν

Η

Μ

ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

12

6

6

0

0

ΝΟ ΣΑΡΩΝΙΔΟΣ

10

6

4

2

0

ΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛ.

10

6

4

2

0

ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

10

6

4

2

0

ΕΚΠΑΙΔ/ΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ

9

5

4

1

0

ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛ.

8

5

3

2

0

ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

7

5

2

3

0

ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡ.

6

6

3

3

0

ΓΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

5

5

0

5

0

ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ

5

5

0

5

0

ΑΟΚ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΡΑΜ.

2

5

0

5

0