Φώτης Δεληνικόλας "Alma" LP Release (Instrumental Prog Metal)

2021-06-06 00:51

Ο Φώτης Δεληνικόλας, (συνθέτης και κιθαρίστας, από την Αθήνα), έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμα projects, συμμετοχές, μουσικά περάσματα και live εμφανίσεις ανά τον κόσμο, μας συστήνει την πρώτη προσωπική του δουλειά, που φέρει τον τίτλο "Alma".

Το "Alma", κυκλοφόρησε στις 28 Μάϊου και περιλαμβάνει 9 ορχηστρικές συνθέσεις, οι οποίες αφενός μεν  διατηρούν έναν progressive metal χαρακτήρα, από την άλλη όμως, κάνουν πολύ έντονα περάσματα από διάφορα μουσικά είδη, πράγμα που αντικατοπτρίζει όλες τις επιρροές του καλλιτέχνη, από την αρχή της ύπαρξής του. Έντονα funk, jazz, rock & metal στοιχεία, δεμένα με ευφάνταστα riffs και εκτελεσμένα με απόλυτη τεχνική ακρίβεια.

Το "Alma", είναι – κατά κύριο λόγο - ένα έργο της καραντίνας, παρότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και συνθέσεις αρκετά παλαιότερες. Σε κάθε όμως περίπτωση είναι ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και πολλής αγάπης, που κατάφεραν να μετριάσουν για τον Φώτη, τη δυσκολία της εποχής βοηθώντας τον να την αντιμετωπίσει.  Με καθαρό το μυαλό του από κάθε τί περιττό, θέλησε απλά να εκφραστεί μέσω της μουσικής του.

Ως εκ τούτου, έχει καταφέρει ένα album, αλλά και μία κιθαριστική εκφραστικότητα γεμάτη με συναισθήματα. Ποικιλία συνθέσεων και μία φιλοσοφική προσέγγιση, ειλικρινώς αξιοθαύμαστη, καθώς όλες οι επιρροές του, διαφόρων ειδών μουσικής, όλων των χρόνων της διαδρομής του, έχουν βρει τη θέση και το ρόλο τους στο "Alma", πετυχαίνοντας τον αρχικό του στόχο: ένα album με ομοιόμορφο χαρακτήρα και δεμένο ως παραγωγή αποτέλεσμα.

Οι συντελεστές του album είναι οι εξής:

Μίξη Dimitris Radis  mastering, Αποστόλης Σιώπης (Siopis Masters) στα πλήκτρα των κομματιών “Alma” και “Dualism” Pavlos Culturemidis, artwork Anastasia Konstantakou, στα γυρίσματα των βίντεο “Seasons” και “Dualism” Apostolos Liagkas, φωνή στο κομμάτι “Alma” Alex Simon Papaconstantinou, τζουράς στο κομμάτι “Brainwash” Stavros Chilas , ενώ όλες οι συνθέσεις και η μουσικές είναι του Φώτη Δεληνικόλα.

Alma Tracks

1. Brainwash

2. Alma

3. Chimera

4. Dualism

5. Raindrop

6. Run

7. Judas

8. Nexus

9. Seasons

Video για το κομμάτι Seasons

Video για το κομμάτι Dualism

Ακούστε το "Alma" μέσω Spotify

Αποκτήστε το μέσω Bandcamp

Το "Alma", κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και εδώ μπορείτε να βρείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το ακούσετε!

  • fotisdelinikolas.hearnow.com/

Φώτης Δεληνικόλας Βιογραφικό

Ο Φώτης Δεληνικόλας είναι ένας επαγγελματίας μουσικός και κιθαρίστας από την Αθήνα.

Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά από την ηλικία των 16 ετών και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα και καλλιτέχνες και να εμπλακεί με διαφορετικά μουσικά είδη, όπως hard rock, progressive rock, funk, soul, pop, κτλ.

Τα πολυάριθμα projects στα οποία έχει λάβει μέρος, του έχουν δώσει την ευκαιρία να παίξει μουσική σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, όπως μεταξύ άλλων, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σαρδηνία, Αυστραλία, κ.ο.κ.

Το πρώτο προσωπικό του project ονομάζεται Alma και κυκλοφόρησε στις 28 Μαΐου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Περιλαμβάνει 9 ορχηστρικές συνθέσεις που ενώ διατηρούν έναν progressive metal χαρακτήρα κάνουν πολύ έντονα περάσματα από διάφορα μουσικά είδη.

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com