«Έξυπνο» τσιρότο «μάχεται» την αντοχή στα αντιβιοτικά

2015-11-19 16:45

exipno tsiroto

Δερματικό επίθεμα που αλλάζει χρώμα όταν εντοπίζει την μόλυνση θα μπορούσε να συμβάλλει στην άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Bath.

Το εν λόγω επίθεμα απελευθερώνει φωσφορίζουσα χρωστική ουσία από μικροσκοπικές κάψουλες, όταν τα βακτήρια σε μια ανοικτή πληγή του δέρματος αρχίζουν να απελευθερώνουν τοξίνες.

Έτσι οι γιατροί είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις βακτηριακές λοιμώξεις και να προχωρήσουν σε θεραπεία πιο γρήγορα, ειδικά όταν πρόκειται για εγκαύματα σε παιδιά.

Οι γιατροί συχνά δυσκολεύονται να διαγνώσουν έγκαιρα τις βακτηριακές λοιμώξεις και χωρίς να αφαιρεθεί το μολυσμένο τμήμα του δέρματος.

Γι’ αυτό το λόγο, οι γιατροί χορηγούν αντιβιοτικά προληπτικά χωρίς να έχουν επιβεβαιωμένη λοίμωξη. Αλλά η θεραπεία με αντιβιοτικά, όταν δεν υπάρχει λοίμωξη, μπορεί να κάνει τα βακτήρια πιο ανθεκτικά στη θεραπεία.

«Στόχος μας είναι με το νέο αυτό δερματικό επίθεμα να περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και να σώσουμε περισσότερες ζωές» εξηγεί ο Δρ ΤobyJenkins, επικεφαλής της μελέτης στο BBC.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com