Επιδημιολογική παρακολούθηση στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων

2016-03-17 17:26

metanastes1

Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την επιδημιολογική παρακολούθηση στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας – ΕΣΥ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ – και σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ- Ενιαίο Σύστημα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι Φορείς που λειτουργούν ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το σύστημα αυτό συνίσταται στην τακτική καταγραφή και δήλωση προς το ΚΕΕΛΠΟ, «καθορισμένων συνδρόμων»  (συνδυασμών από συμπτώματα) με κοινό τρόπο δήλωσης.

Με επεξηγηματική Εγκύκλιο που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο Υγείας, θα ορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες του Ενιαίου Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

 Τέλος, λήφθηκε η απόφαση να ενισχυθεί το Σύστημα Νοσημάτων Υποχρεωτικής Δήλωσης προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, από όλα τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε περιοχές με Δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, καθώς επίσης και το ΚΕΕΛΠΝΟ να αναλάβει την έκδοση εκθέσεων επιδημιολογικής κατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

πΗΓΉ : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com