Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών // Διανομή υγειονομικού – ενημερωτικού υλικού στα καταστήματα των Δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης

2021-04-19 02:27

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, τις τοπικές αγορές των Δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης.

Στο πλαίσιο της Δράσης του Ε.Ε.Α. για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, και με την αρωγή των Δήμων, διανέμονται –συμβολικά- μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Επιδίωξη όλων να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και να μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με ασφάλεια, επιλέγοντας τις επιχειρήσεις της γειτονιάς τους και συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Δήμος Βριλησσίων

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κλήμης Δημαρχιάδης, βρέθηκαν στην αγορά του Δήμου Βριλησσίων, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο κ. Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη.

Στη διάρκεια της διανομής του υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού στα μαγαζιά της περιοχής, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση των μέτρων, που όπως διαπιστώθηκε τηρούνται πιστά από τους επαγγελματίες. Κάλεσαν, παράλληλα, τους πολίτες να εμπιστεύονται τα καταστήματα της γειτονιάς τους, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για λόγους τόνωσης του τοπικού επιχειρείν, που έχει δοκιμαστεί σκληρά στον έναν χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε:

«Είναι χαρά μου που σήμερα βρίσκομαι στα Βριλήσσια για να πούμε μαζί με τον Δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους ανθρώπους της αγοράς ότι θέλουμε να παραμείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά. «Ψωνίζουμε με ασφάλεια», και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε, και οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές. Θέλουμε να ψωνίζει ο κόσμος από τις τοπικές επιχειρήσεις γιατί αυτό όχι μόνο βοηθάει στη μη μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και στη στήριξη της τοπικής αγοράς. Σε αυτή τη μετάβαση από το lockdown στη νέα κανονικότητα χρειάζεται χρόνος. Καλούμε λοιπόν τους καταναλωτές να στηρίξουν τις επιχειρήσεις. Η στήριξη των επιχειρήσεων της γειτονιάς είναι και στήριξη των ίδιων, γιατί οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις επιχειρήσεις είναι και φίλοι, γνωστοί, συγγενείς τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι με σωστή δουλειά, με τα self test από τη Δευτέρα, μπορούμε να καταφέρουμε να μην ξανασυμβεί το φαινόμενο του κλεισίματος των επιχειρήσεων που θα ήταν καταστροφή, ώστε να ζήσουμε τις γιορτές του Πάσχα με ανοιχτά τα μαγαζιά, με ζωή και στους Δήμους και συνολικότερα στη χώρα».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«Είμαστε στην κεντρική πλατεία των Βριλησσίων, σε άλλη μία κοινή δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. Είμαστε εδώ, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης, για να επισκεφθούμε τα μαγαζιά, να τους αφήσουμε συμβολικά, μάσκες και αντισηπτικά, σαν μία υπενθύμιση ότι πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να παραμείνουμε υγιείς, και να μιλήσουμε μαζί τους για τα προβλήματά τους και για τις πρώτες μέρες που έχουν ανοίξει ποιες είναι οι εντυπώσεις τους».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξ. Μανιατογιάννης σημείωσε:

«Είναι μία πολύ σημαντική δράση. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βριλησσίων, κάνουμε τη Δράση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα μοιραστεί υγειονομικό υλικό σε μία περίοδο που παραμένει δύσκολη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι τις κινήσεις μας και να βοηθήσουμε να τονωθεί η αγορά και της πόλης αλλά και γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια και την τοπική μας αγορά διότι έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Νομίζω ότι με τη στήριξη που μπορούμε να παράσχουμε και εμείς ως Διοίκηση, το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια αλλά και οι δημότες μας, μπορούμε να δώσουμε μία ώθηση ώστε οι επιχειρήσεις να βγουν σιγά σιγά από αυτό το σχεδόν αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει μέχρι σήμερα».