Εντείνονται οι συμφορές - «φυσικά φαινόμενα»… Σχόλιο με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

2016-03-28 17:24

Παρακολουθώ με πολύ προσοχή τα όσα λέγονται και γράφονται με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ είναι μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα. Για τους ίδιους δεν ήταν μαύρη ημέρα όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη κοκ, παρά το γεγονός ότι αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν ανά ημέρα τόσους νεκρούς όσους είχε το Παρίσι ή τώρα οι Βρυξέλλες άπαξ. Δεν ήταν μαύρη η ημέρα, ούτε όταν οι νεκροί στις αντίστοιχες επιθέσεις στην Άγκυρα ξεπέρασαν τους 70.

Για το Υπουργείο εξωτερικών, στο οποίο επικεφαλής είναι ένας πρώην κουμουνιστής: «Η Πρωτεύουσα της Ένωσής μας (sic!) δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς, δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sonnes tous Bruxellois». Υπενθυμίζω ότι είναι η ίδια «Ένωσή μας» που στη χώρα μας, προσωρινώς, όχι με τη δύναμη των όπλων (ίσως γιατί δεν χρειάστηκε ακόμα), αλλά με κάθε άλλο, μέσο καταλύει κάθε ίχνος δικαίου, δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας. Προφανώς οι χιλιάδες κατεστραμμένοι, ακόμα και νεκροί, στην πατρίδα μας δεν μετράνε όπως οι Βρυξελλιώτες.

Για τον πρόεδρο Ολάντ, η χώρα του οποίου υποστήριξε με κάθε τρόπο και μέσο αυτές τις επιθέσεις, σήμερα στις Βρυξέλλες, είναι όλη η Ευρώπη που χτυπήθηκε.

Κι εμείς που διαθέτουμε επιλεκτική αμνησία, που πολλοί από εμάς υποστήριξαν ακόμα και τις επιθέσεις των Ευρωπαίων στην πρώην Γιουγκοσλαβία από τη σιγουριά των καναπέδων μας, όπως ακριβώς κατηγορούμε τους πρόσφυγες «γιατί δεν μένουν στην πατρίδα τους να το παλέψουν», ενώ οι ίδιοι δεν πάμε ούτε στη διαδήλωση στο Σύνταγμα, είμαστε απολύτως έτοιμοι να δεχτούμε ως φυσική και κατανοητή την ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση χωρών όπως η Γαλλία, την μεγαλύτερη αστυνόμευση σε κάθε χώρα και γενικά κάθε είδος περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας στο όνομα της εξασφάλισης μιας ανέφικτης ασφάλειας και ειρήνης. Μια ακόμη συμφορά που προβάλλεται ως «φυσικό φαινόμενο».

Δεν βάζω στη ζυγαριά από τη μια τους Ευρωπαίους νεκρούς και από την άλλη αυτούς που χάνονται στη Μέση Ανατολή ή στα βάθη της Ασίας. Ούτε δικαιολογώ τις βομβιστικές επιθέσεις. Αλλά δεν επιλέγω τι θα θυμάμαι. Έτσι θυμάμαι καλά και είμαι αντίθετη στις βομβιστικές επιθέσεις των τζιχαντιστών ή όποιων άλλων, αλλά και τις επεμβάσεις της, κατά το Υπουργείο Εξωτερικών «Ένωσής μας», που έσπειρε το χάος στην Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία. Είχαν αρχικά (γιατί τότε έκαναν για αυτούς τη βρώμικη δουλειά) ως συμμάχους και έθρεψαν αυτούς που σήμερα κατηγορούν ως τρομοκράτες.

Αυτή η Ευρώπη που χτυπήθηκε, δεν είναι η δική μου Ευρώπη, αν υπήρξε και ποτέ Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας. Είναι η δική τους Ευρώπη που σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες απλά και μόνο για να υποστηρίξει τα συμφέροντα αυτού του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει τον παγκόσμιο πλούτο. Κι εκείνο που εύχομαι είναι επιτέλους οι λαοί, που πληρώνουν το φόρο αίματος και θρηνούν θύματα και εδώ και εκεί, να μην συμβιβαστούν και με αυτές τις εξελίξεις, αλλά να αντιδράσουν. Nα πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους!


Μ.Π.

Πηγή : www.drasivrilissia.gr

Επικοινωνία

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.