Έκθεση κόλαφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τον Έμπολα

2015-03-24 14:39
AE0282B14B8D0117109A2DFE0E8D6A92.jpg

  Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της έξαρσης της επιδημίας του ιού Έμπολα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τουλάχιστον 24.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και περισσότεροι από 10.000 έχασαν τη ζωή τους

Σε μια έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) καταγγέλλουν ότι ο ΠΟΥ, αγνόησε τις πρωτες εκκλήσεις τους για βοήθεια και άμεση αντίδραση. Όταν ψηφίστηκε τελικά τον Αύγουστο η «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία» περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι ήταν ήδη νεκροί αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ανταποκρίθηκε μόνο «όταν ο ιός Έμπολα έχει γίνει μια απειλή για τη διεθνή ασφάλεια».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εφαρμόσει κολοσσιαία προγράμματα στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη δυτική Αφρική (Λιβερία Γουινέα και Σιέρα Λεόνε) με περισσότερους από 1.300 εθελοντές και 4.000 τοπικούς υπαλλήλους, για τη δημιουργία και στελέχωση κέντρων νοσηλείας με 250 κλίνες.

Όπως ανέφερε η οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρά τις προσπάθειές της 2547 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. «Ακόμη και στις περισσότερες εμπόλεμες ζώνες, οι ασθενείς δεν χάνονται τόσο εύκολα σε τόσο λίγο χρόνο», σύμφωνα με την έκθεση.

«Το ιατρικό προσωπικό δεν ήταν προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπου τουλάχιστον το 50% των ασθενών πεθαίνει από την ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία», λέει η οργάνωση των ΓΧΣ.

Πηγή : medicalnews.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com