Εκπαιδευτήρια Καντά // Εικονική επιχείριση

2022-02-23 16:21

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της  Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece  17 μαθητές δημιούργησαν  τη μαθητική επιχείρηση «Foodorama», μια εφαρμογή στην οποία καταγράφονται οι ανάγκες Ιδρυμάτων και Οργανισμών Κοινωνικής Πρόνοιας,  καθώς και τα πλεονάζοντα τρόφιμα των επιχειρήσεων. Μέσω αυτοματοποιημένης αναζήτησης, οι Οργανισμοί ειδοποιούνται από το σύστημα όταν υπάρχει διαθεσιμότητα τροφίμων και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις  μπορούν να διοχετεύσουν τα πλεονάσματα τους ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον ΟΚΠΑ Βριλησσίων  παρουσίασαν την ιδέα τους στην Πρόεδρο  κυρία Βούλα Αρσένη Λάμπρου,  καθώς και στον Προϊστάμενο Κοινωνικών Δομών κύριο Ηλία Μποζά και ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Οργανισμός, στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου.

Η συνεργασία μαθητών και ΟΚΠΑ Βριλησσίων είναι σημαντική, τόσο γιατί αμφότεροι έχουν ως κοινό όραμα τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, όσο επίσης γιατί αναδεικνύουν τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και της ενεργούς πολιτειότητας.