Εδώ και τώρα αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού του ΤΥΠΕΤ! Διαμαρτυρία και Αίτημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων και όσων παρακολουθούν τις προβολές

2018-06-06 13:16Προς

- το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού
- τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξένο Μανιατογιάννη
- τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
- τους Δημοτικούς Συμβούλους
Αγαπητοί κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, ο σύλλογος «Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση» εξακολουθεί και εφέτος, για 8η συνεχή χρονιά, τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες και προβολές ταινιών κάθε Πέμπτη, όλο το χρόνο. Οι δραστηριότητες αυτές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή τους. Συμμετοχή που οφείλεται κυρίως στην ποιότητα και τη σταθερή σχέση που δημιουργείται με το κοινό. Σε αρκετές εκδηλώσεις οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι από όσους χωράει η αίθουσα, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, οι θεατές έχουν σταθεροποιηθεί στους 100. (Επισημαίνουμε το αυτονόητο, ότι δεν είναι οι ίδιοι θεατές κάθε Πέμπτη, αφού διαφορετικών ατόμων το ενδιαφέρον προκαλεί η εκάστοτε προβολή ή εκδήλωση).

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δραστηριότητες που δημιουργούν θετική εικόνα για την πόλη μας, όχι μόνο στους κατοίκους της, αλλά και σε αυτούς άλλων προαστίων που έρχονται στα Βριλήσσια εξ αιτίας του υπερτοπικού χαρακτήρα κάποιων δράσεων. Για παράδειγμα την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων (AthensAnimFest), στο οποίο το Cine-Δράση είναι συνδιοργανωτής, εκτός από τους διεθνούς φήμης προσκεκλημένους τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν άτομα από το Μαρούσι, τη Βούλα, τον Άγιο Δημήτριο κοκ.


Αγαπητοί κύριοι,

Αν τα παραπάνω είναι γνωστά, άλλο τόσο είναι αυτονόητο, ότι η προσεκτική επιλογή ταινιών και η προσπάθεια άρτιας οργάνωσης ποιοτικών εκδηλώσεων στα Βριλήσσια, υποβαθμίζεται από την χαμηλή ποιότητα της τεχνικής υποδομής του χώρου που διατίθεται. Τα προβλήματα είναι και καθημερινά και έντονα. Σε εβδομαδιαία βάση η ποιότητα της εικόνας είναι κάκιστη, συχνά η προβολή διακόπτεται, ο ήχος αυξομειώνεται από μόνος του κοκ. Πολύ συχνά υποχρεωνόμαστε να μεταφέρουμε στο χώρο δικό μας εξοπλισμό, όπως DVD player, computer ή προτζέκτορα, αλλά και πάλι δημιουργούνται προβλήματα εξ αιτίας της δυσκολίας να συγχρονιστούν τα μεταφερθέντα αντικείμενα με τον υπάρχοντα εξοπλισμό. Η υποβάθμιση αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη από το γεγονός ότι συχνά ο χώρος είναι βρώμικος, θυμίζει εργοτάξιο ή αποθήκη, αφού στον προθάλαμο μεταφέρονται και εγκαταλείπονται κακής ποιότητας και άσχετα με το χώρο αντικείμενα.

Για τα προβλήματα αυτά έχουμε εγκαίρως και επανειλημμένα ενημερώσει τους υπεύθυνους του χώρου, τον ίδιο τον δήμαρχο, όπως και την διοίκηση του ΠΑΟΔΗΒ. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να τα διαπιστώσει κατά την παρακολούθηση μιας οποιασδήποτε εκδήλωσης. Αλλά παρ' όλες τις κατά καιρούς υποσχέσεις, το πρόβλημα δεν λύνεται, χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος ή πειστική εξήγηση για την καθυστέρηση.

Με βάση όλα τα παραπάνω, και παίρνοντας υπόψη το εξαιρετικό χαμηλό κόστος των απαιτουμένων αλλαγών, αλλά και το ότι όλοι είμαστε δημότες Βριλησσίων, που δικαιολογημένα επιζητούμε την αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών, ζητάμε, για λογαριασμό όχι μόνον της Κινηματογραφικής Λέσχης, αλλά όλων όσοι παρακολουθούν ή διοργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις πολιτισμού στο προάστιο,

-Να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα προβολών, με όλα τα παρελκόμενα υπολογιστή, DVD-Player, ηχεία, σύστημα πλήρους συσκότισης (κουρτίνες) που να εξασφαλίζει την ομαλή και χωρίς διακοπή ολοκλήρωση μιας προβολής.Βριλήσσια 26. 5. 2018
Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση*Τη διαμαρτυρία συνοδεύουν εκατοντάδες υπογραφές, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.