Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων-Ανακοίνωση

2019-01-30 11:39

                   Βριλήσσια 28/1/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Ο ΕΣΝ Βριλησσίων επιθυμεί να δηλώσει δημόσια τον πλήρη διαχωρισμό και την αντίθεσή του με τις πράξεις των 30 περίπου «αγνώστων» ατόμων στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας μας Α2 «Ανδρών» το Σάββατο 26/1/2019.
  • Η ομάδα αυτή αποτελείτο από ανήλικα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών (μαθητές Λυκείων), αγόρια και κορίτσια, και παρά τη χρήση προστατευτικών προσώπου, κανένα δεν αναγνωρίστηκε ως μέλος του συλλόγου (τα ίδια ή η οικογένειά τους).

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε αυτή η ξένη προς το σύλλογο ομάδα παιδιών, μέλη και εκπρόσωποι του συλλόγου ΕΣΝ Βριλησσίων, μόνοι αλλά και σε στενή συνεργασία με την παρούσα αστυνομική αρχή, έκαναν επανειλημμένες συστάσεις, επισημάνσεις του πειθαρχικού κανονισμού και κυρίως προσπάθησαν να υπενθυμίσουν και να εμφυσήσουν το πνεύμα του φίλαθλου αθλητισμού που προωθεί ο Σύλλογος.

  • Η ομάδα περιορίστηκε σε συγκεκριμένο τμήμα της κερκίδας, στο τμήμα των φιλοξενούμενων, καθαρά διαχωρισμένοι με διαχωριστικό κιγκλίδωμα από τα μέλη της ομάδας μας αλλά και τα μέλη του συλλόγου της αντίπαλης ομάδας, Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων, που φιλοξενήθηκαν στο τμήμα της κερκίδας των Βριλησσίων, δεδομένης της καλής σχέσης των δύο Συλλόγων μας.

Στη διάρκεια του αγώνα, μέλη του συλλόγου μας ανέλαβαν, μαζί με τη βοήθεια της αστυνομίας και υπό την καθοδήγησή της, να κάνουν διαρκείς συστάσεις και να απομακρύνουν τα μέλη της ομάδας από το διαχωριστικό κιγκλίδωμα με τον αγωνιστικό χώρο, φροντίζοντας ταυτόχρονα για την ασφάλεια των ίδιων των ανήλικων αυτών παιδιών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα αυτή φώναζε συνθήματα χρησιμοποιώντας τη λέξη «Βριλήσσια» και τη λέξη «Λεωνίδας», με τρόπο άγνωστο με τον συνήθη τρόπο υποστήριξης των δύο ομάδων από τους φιλάθλους τους, καθιστώντας ξεκάθαρα ότι η ομάδα αυτή των παιδιών προέρχονταν από κερκίδα άλλου αθλήματος, ανοικτού χώρου.

  • Η προσπάθεια των μελών του συλλόγου μας εντάθηκε όταν στα συνθήματα των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν απρεπείς λέξεις.

Προς το τέλος του αγώνα, και την ώρα διακοπής, εξερράγη κροτίδα εκτός του κλειστού Γυμναστηρίου, έξω από την έξοδο της κερκίδας, όπου και πάλι επενέβησαν τα μέλη του συλλόγου μη επιτρέποντας την είσοδο στην κερκίδα, αυτών που χρησιμοποίησαν την κροτίδα εκτός γηπέδου και ζήτησαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα την άμεση και ομαλή αποχώρηση από το γήπεδο, από την πόρτα εξόδου που ήταν δίπλα τους.

Πράγματι, μετά το τέλος του αγώνα, ξεκίνησε η άμεση αποχώρησή τους, αλλά κατά την αποχώρησή τους, έριξαν στο χώρο της κερκίδας καψούλια παρατεταμένης ισχύος (στρακαστρούκα) και αποχώρησαν ανοίγοντας και κρατώντας τρία βεγγαλικά χρωματισμού. Η αποχώρηση της αυτής της ομάδας παιδιών έγινε σύντομα και ομαλά από τις κερκίδες και από το κλειστό γυμναστήριο χωρίς άλλο πρόβλημα.

  • Ο Σύλλογος ΕΣΝ Βριλησσίων υποστηρίζει όλα τα μέλη του προσπαθώντας ανελλιπώς τη διαρκή εκπαίδευση των μελών του για το φίλαθλο πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι, με σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον και τα όριά μας στην κοινωνία.

Δηλώνει ευθαρσώς την αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές και είναι ήδη σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Βριλησσίων για την περεταίρω διερεύνηση, την αναγνώριση των παιδιών και τις περαιτέρω απαραίτητες και προβλεπόμενες δράσεις από τους ειδικούς.

Ταυτόχρονα διερευνά σε συνεργασία με την ομοσπονδία και τις αρμόδιες αρχές για τη δυνατότητα περεταίρω ελέγχων των φιλάθλων που εισέρχονται στο κλειστό γήπεδο Βριλησσίων.

Τέλος, ο ΕΣΝ Βριλησσίων θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την Αστυνομική Διεύθυνση Βριλησσίων και ειδικότερα τον Διευθυντή της, για την ώριμη, λελογισμένη και αποτελεσματική δράση της, υποστηρίζοντας τον Σύλλογό μας και εξασφαλίζοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεδομένου ότι επρόκειτο για ανήλικα παιδιά λυκείου.

  • Ο Σύλλογος ΕΣΝ Βριλησσίων έχει βασικό στόχο του την εξέλιξη των μικρών αθλητών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου λειτουργώντας με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μέσα και από τον αθλητισμό και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, και πολλά παραπάνω, για την ασφαλή παρουσία μικρών παιδιών ώστε να απολαύσουν τις αθλητικές δραστηριότητες θεωρώντας τες ως αθλητικές γιορτές.
  • Ο Σύλλογος καλωσορίζει νέα μέλη στην ομάδα του αλλά ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπει αντιαθλητικές συμπεριφορές, αυθόρμητες ή στοχευμένες, στο αγαπημένο άθλημά μας, το Handball.