Δράση για μιά Άλλη Πόλη-το θράσος του πολιτικο-αυτοδιοικητικού συστήματος δεν έχει όρια! Συνέδρια και βραβεία εν μέσω προεκλογικής περιόδου

2019-02-28 19:10

https://www.drasivrilissia.gr/db/UploadedPics/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF.jpgΔιαβάζουμε στον αυτοδιοικητικό Τύπο, (www.otavoice.gr) ότι δόθηκε «Βραβείο στον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, για το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο υλοποιείται στο Δήμο μετά από 25 χρόνια!» Το βραβείο «απένειμε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019».



Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε: «Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θεωρείται από τους δημότες ως ένα μέτρο ισονομίας και κυκλοφοριακής ισορροπίας, τεκμηριωμένο επιστημονικά που κρίνει την αξιοπιστία μιας δημοτικής αρχής και εμείς σε αυτό δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Συνεχίζουμε να Δημιουργούμε για το μέλλον της πόλης μαζί με τους δημότες και για τους δημότες».


Αναρωτιόμαστε, με ποιον ακριβώς τρόπο διέγνωσε ο κ. Μανιατογιάννης το «μαζί με τους δημότες», όταν η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αγνοεί το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), μια τεράστιας έκτασης παρέμβαση στα Βριλήσσια που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 13 υπέρ – 8 κατά, (13/12/2018), με μόλις μία από τις 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να το εγκρίνει, (τον εκλογικό του συνέταιρο σήμερα), χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμα θεσμοθετημένη ή έστω μια ουσιαστική διαδικασία διαβούλευσης για το θέμα!

Αναρωτιόμαστε επίσης, ποιο ακριβώς κατόρθωμα - άξιο βράβευσης ανακάλυψε στα Βριλήσσια η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μεταξύ των μισών δήμων της χώρας που εκπόνησαν ή εκπονούν ΣΒΑΚ και σε ποια 25ετία αναφέρεται, αφού είναι γνωστό ότι το ΣΒΑΚ προέκυψε την τελευταία διετία.

Εκτός εάν οι Γενικοί Γραμματείς αναφέρονται στην προ 20ετίας πρόθεση «Κυκλοφοριακής Μελέτης» του τότε δημάρχου Σταμάτη Λώλα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με το σημερινό ΣΒΑΚ, το οποίο επιπλέον φέρεται να υλοποιείται ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Είναι πάντως ενδιαφέρον, ότι ούτε στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (όπου δεν αναφέρεται καν το συνέδριο της Λάρισας, https://kleisthenis.org/), ούτε και πουθενά αλλού, βρήκαμε τους λόγους βράβευσης του δήμου μας!

Μάλλον γι’ αυτό και η ίδια η διοίκηση ξέχασε να αναφερθεί στη διαδικασία βράβευσης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης εβδομάδας, όπου εγκρίθηκαν τα οδοιπορικά της αποστολής του δήμου για τη Λάρισα.

Όχι, το συνέδριο δεν είχε οικονομική συμμετοχή σε βάρος του δήμου, χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ!



Να περιμένουμε κι άλλα τέτοια βραβεία;