Δελτίο Τύπου - ΟΜ Πεντέλης - Ταφόπλακα στο Μπόμπολα

2020-05-04 20:51

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/4/2020

 

Ταφόπλακα στο Μπόμπολα – Αρκεί να μη γίνει νοσοκομείο

 

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Την ώρα που αναδεικνύεται όσο ποτέ, στο Πανελλήνιο, η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με αύξηση των δαπανών για επαρκώς στελεχωμένες υγειονομικές δομές και παροχή απαραίτητων υπηρεσιών στους πολίτες, η Δήμαρχος Πεντέλης κα Κεχαγιά από κοινού με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη λειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα των νοσοκομείων “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ” στα Μελίσσια.

Αφού έλυσε το θέμα της καθαριότητας με την ιδιωτικοποίησή της, έρχεται τώρα εν μέσω πανδημίας από τον κορονοϊό για ένα ακόμη σημαντικό θέμα της πόλης, όπως είναι η στέγαση των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και ανακοινώνει μια πρωτοβουλία προσχηματική και ανερμάτιστη.

Θυμίζουμε ότι στη συγκέντρωση των εργαζομένων του “Αμαλία Φλέμινγκ” στις 18-10-2019 η Δήμαρχος διεκήρυττε από μεγαφώνου τη στήριξη του αγώνα τους για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Αίτημά τους τότε ήταν να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας (επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού) για λειτουργία στην πτέρυγα Μπόμπολα Μονάδας ημερήσιας νοσηλείας Οφθαλμολογικής χειρουργικής και Μονάδας ψυχικής αποκατάστασης. Εκτός κι αν τότε τους υποστήριζε γιατί ήταν να έρθουν τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ακολούθησε 6μηνη σιωπή, η οποία ισοδυναμεί με αποδοχή της πολιτικής της Ν.Δ για αποδυνάμωση του ΕΣΥ, που έκλεισε το Νοσοκομείο το 2013 με απόφαση του - και τότε και τώρα - υπουργού της, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αλήθεια, δεν υπάρχουν στο δήμο άλλες υποδομές για να φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες; 

Και για να στεγαστούν στο Μπόμπολα δραστηριότητες προσχολικής εκπαίδευσης θα χρειαστεί και αλλαγή στο πολεοδομικό του καθεστώς, που είναι χώρος Νοσοκομείου;

Φίλες & Φίλοι

Λέμε όχι στην οριστική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας της πόλης μας.

Καταγγέλλουμε την ανερμάτιστη, ανακόλουθη και προσχηματική πολιτική της Συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου, που χωρίς λόγο επιχειρεί να θυσιάσει έναν Νοσοκομειακό χώρο, τόσο απαραίτητο για τους πολίτες της Πεντέλης και των γειτονικών δήμων, για να εξοφλήσει κύριος οίδε τι είδους πολιτικά γραμμάτια.

Καλούμε σε αξιοποίηση των αδρανών δημόσιων εκτάσεων και κτιρίων που υπάρχουν στο Δήμο μας για δημόσια προσφερόμενες κοινωφελείς δραστηριότητες, στο πλαίσιο ενός συνολικά σχεδιασμένου προγράμματος.

 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com