Cine Δράση-Οκτώ... προτάσεις για Ιούλιο – Αύγουστο στα Βριλήσσια!

2016-06-18 08:28

Καλοκαιρινό σινεμά χωρίς διακοπή, από το Cine-Δράση !

Και αυτό το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη, (εκτός Τετάρτης 17/8), στις 9:00μμ, το Cine-Δράση συνεχίζει τις προβολές ταινιών στο προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων (Ταϋγέτου & Ροδόπης).


Έτοιμο το πρόγραμμα ταινιών για το τρίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2016, (θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή), το οποίο περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες, που προέρχονται από προτάσεις όλων όσων παρακολουθούν τις προβολές. Ταινίες που ψυχαγωγούν, προβληματίζουν, συγκινούν. Ταινίες κάθε είδους νουάρ και νεονουάρ, δράματα, σάτιρες και κωμωδίες, τρυφερές και ευαίσθητες, πολιτικές ή κοινωνικές, πρόσφατες ή παλαιότερες, αλλά πάντα επίκαιρες και ζωντανές.

Ταινίες από όλα το κόσμο, τις μακρινές ΗΠΑ και την ακόμα μακρινότερη Ταϊβάν, την Ευρώπη και την Ασία, μαζί και η μοναδική ταινία που η παραγωγή της έγινε στη Σαουδική Αραβία. Ταινίες που μπορούν να τις παρακολουθήσουν φίλοι του κινηματογράφου κάθε ηλικίας.

Όλες οι ταινίες και αυτού του προγράμματος του Cine-Δράση είναι από εκείνες που άφησαν ή θα αφήσουν την σφραγίδα τους στην ιστορία του κινηματογράφου και κυρίως, ταινίες που δεν θα αφήσουν αδιάφορο κανέναν από τους φίλους του κινηματογράφου στην πόλη μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1.- Τετάρτη 6 Ιουλίου 9:00μμ
"Έρχονται οι Ρώσοι" (The Russians are coming)

ΗΠΑ, 1966, διάρκεια 112’. Σκηνοθεσία: Norman Jewison, Σενάριο: Nathaniel Benchley-William Rose. Πρωταγωνιστούν: Alan Arkin, Carl Reiner, Eva Marie Saint, Brian Keith, Jonathan Winters, Tessie O'Shea.

Ένα φιλμ στο οποίοι ο αμερικανοί σατιρίζουν ασυναγώνιστα τον εαυτό τους, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη την παρανοϊκή κομμουνιστοφοβία, που έντεχνα και μεθοδικά καλλιεργήθηκε στην αμερικανική κοινωνία.

2.- Τετάρτη 13 Ιουλίου 9:00μμ
Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες (Fried Green Tomatoes)

ΗΠΑ, 1991. Διάρκεια: 130'. Σκηνοθεσία: Jon Avnet. Σενάριο: Fannie Flagg. Πρωταγωνιστούν: Kathy Bates, Jessica Tandy, Mary Stuart Masterson, Chris O’ Donell.

Μια 80χρονη αφηγείται σε μια επισκέπτρια ενός γηροκομείου την καταπληκτική ιστορία μιας ιδιαίτερης φιλίας ανάμεσα σε δύο ανεξάρτητες γυναίκες στον αμερικάνικο Νότο του '30. Μια πραγματικά ωραία ταινία, καλογραμμένη με εξαιρετικά ερμηνευμένους ρόλους.

3.- Τετάρτη 20 Ιουλίου 9:00μμ
Οι συνήθεις ύποπτοι» (The Usual Suspects)

Αμερική 1995. Διάρκεια 106΄. Σκηνοθέτης: Bryan Singer. Σενάριο: Christopher McQuarrie. Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin, Benicio Del Toro, Pete Postlethwaite, Suzy Amis.

Nεονουάρ θρίλερ, μία εικαστικά θεσπέσια και στυλιζαρισμένη αφηγηματική σπαζοκεφαλιά χιτσκοκικής παραπλάνησης με ευφυές σενάριο, ατμοσφαιρικά ντεκόρ και φωτογραφία, εξαίρετη διανομή ρόλων και προσεγμένη συνοδευτική ορχηστρική μουσική.

4.- Τετάρτη 27 Ιουλίου 9:00μμ
Στάσου πλάι μου (Stand by me)

ΗΠΑ, 1986. Διάρκεια: 89'. Σκηνοθεσία: Rob Reiner. Σενάριο: Stephen King-Reynold Gideon-Bruce A. Evans. Πρωταγωνιστούν: River Phoenix, Kiefer Sutherland, Will Wheaton, Corey Feldman, Jerry O’ Connell, Casey Siemaszko, Gary Riley.

«Δεν είχα ποτέ φίλους σαν αυτούς που είχα δώδεκα χρόνων. Χριστέ μου έχει κανείς;» αναρωτιέται στην τελευταία σκηνή, ο ενήλικος πλέον, κεντρικός ήρωας της ταινίας. Στη μικρή πόλη Old Castle του Oregon, το 1958, τέσσερα παιδιά στην ηλικία των δώδεκα παίρνουν τα σακίδια τους και αρχίζουν ένα ταξίδι μέσα στο δάσος κατά μήκος των γραμμών του τρένου για να ψάξουν το πτώμα ενός συνομήλικου τους που έχει εξαφανιστεί. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα ζήσουν διάφορους κινδύνους αλλά κυρίως θα υπερνικήσουν τον φόβο και θα μεγαλώσουν.

5. -Τετάρτη 3 Αυγούστου 9:00μμ
Φαΐ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό (Eat, Drik, Man, Woman)

Ταϊβάν 1994. Διάρκεια: 90΄. Σκηνοθέσία: Ang Lee. Σενάριο: Ang Lee- James Schamus- Hui-Ling Wang. Πρωταγωνιστούν: Sihung Lung, Yu-Wen Wang.

Μία ταινία σπάνιας τρυφερότητας, ένα χαμηλών τόνων διαμαντάκι από τον μάστορα των όμορφων μικρών πραγμάτων Άνγκ Λι. Με το φαγητό να ενδύεται με ρόλο ηθικό και βαρυσήμαντο και με μία υπέροχη εναρκτήρια σκηνή ετοιμασίας δείπνου. Ο κύριος Τσου, ο καλύτερος σεφ της Ταϊπέι, φροντίζει τις τρεις κόρες του μετά το θάνατο της γυναίκας του. Με τα μεγαλειώδη πιάτα που ετοιμάζει, προσπαθεί να γκρεμίσει τα φράγματα που υψώνονται ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του και να βοηθήσει τις νεαρές γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής.

6.-Τετάρτη 10 Αυγούστου 9:00μμ
Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption)

ΗΠΑ 1994. 142΄. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Frank Darabont. Πρωταγωνιστούν: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows.

Βασισμένη στη νουβέλα του Stephen King “Rita Hayworth and Shawshank Redemption”, μια ταινία ατμοσφαιρική, σκοτεινή, μυστηριώδης, καθηλωτική, γεμάτη αγωνία και δίψα για λύτρωση. Παρακολουθούμε την ιστορία των δύο κεντρικών προσώπων μέσα από την αφήγηση ουσιαστικά του ενός, του Red. Ο κεντρικός ήρωας έχει καταδικαστεί άδικα κι έχει φυλακιστεί πίσω από τα πιο αποτρόπαια και ψηλά κάγκελα. Και οι δύο ήρωες μέσα από την απόγνωση, ψάχνουν μια έξοδο που θα τους οδηγήσει στο φως, στην προσωπική τους λύτρωση. Κι εδώ έγκειται η μοναδική διαφορά. Η επεξήγηση της λύτρωσης μέσα από την σκοπιά του καθενός ξεχωριστά. Ο ένας θέλει εκδίκηση, ενώ ο δικός μας ήρωας θέλει απλά να ελευθερωθεί και να αναπνεύσει ξανά, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

7.- Τετάρτη 24 Αυγούστου 9:00μμ
Ξένοιαστος Καβαλάρης (Easy Rider)

ΗΠΑ, 1969. Διάρκεια: 95'. Σκηνοθεσία: Dennis Hopper .Σενάριο:Peter Fonda, Dennis Hopper. Πρωταγωνιστούν:Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Νicholson.

Ταινία ορόσημο του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά και της κινηματογραφικής αντικουλτούρας, ο «Ξένοιαστος Καβαλάρης» αντανακλά όσο καμιά άλλη ταινία το ανήσυχο πνεύμα της εποχής της. Σαν ένα ροκ γουέστερν αποτυπώνει την αίσθηση της ελευθερίας του ανοιχτού ορίζοντα και των ατέλειωτων αυτοκινητόδρομων, ενώ σαν ένα ρεαλιστικό δράμα διαπιστώνει την πικρή διάψευση του νέου αμερικάνικου ονείρου. Σκηνοθετική αμεσότητα, αληθινοί αντιήρωες και ένα αξέχαστο σάουντρακ (Steppenwolf, The Band, Τζίμι Χέντριξ, The Byrds).


8.- Τετάρτη 31 Αυγούστου 9:00μμ
Η Ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!( Le Tout Nouveau Testament)

Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, 2015. Διάρκεια: 113'. Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael. Σενάριο: Jaco Van Dormael-Thomas Gunzig. Πρωταγωνιστούν: Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve,Pili Groyne, François Damiens, Yolande Moreau, Laura Verlinden.

Δεν μιλάμε για την Παλαιά, ούτε για την Καινή, αλλά για μία ολοκαίνουρια Διαθήκη, όπου ο Θεός θέτει εκ νέου τους κανόνες της θρησκείας. Ο Ύψιστος ζει σε ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί ντυμένος εξαιρετικά ατημέλητα και μηχανεύεται διαρκώς σαδιστικούς τρόπους για να στραπατσάρει τις ζωές των ανθρώπων. Από την άλλη η δεκάχρονη κόρη του, αηδιασμένη από τη συμπεριφορά του, παίρνει την πρωτοβουλία να γλιτώσει τους κακόμοιρους θνητούς, από τις κακόβουλες ορέξεις του, στέλνοντας μήνυμα στα κινητά όλων με την ακριβή ημερομηνία του θανάτου τους.


Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση

*Αφίσα: Βίκυ Μαλλίρη