Bριλήσσια Κοινωνία των Πολιτών-Κορωνοϊός: «Αντίδοτο» η κοινωνική αλληλεγγύη

2020-04-24 18:19

Αγαπημένες / οι φίλες και φίλοι,

Καταρχήν σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και ελπίζουμε να είσαστε υγιείς και να έχετε πλεόνασμα αντοχών για να αντιμετωπίσετε την πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία ζούμε.

Επανερχόμαστε μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας από την κοινωνική ζωή της πόλης μας, δυστυχώς εν μέσω μιας πανδημίας, αυτής του κορωνοϊού που, όπως όλοι γνωρίζετε, έχει αλλάξει τη ζωή μας δραματικά, με ανυπολόγιστες συνέπειες προσωπικές, οικονομικές, επαγγελματικές, κλπ για όλους μας.

Οι ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων προκαλούν θλιψη.  Ο κατάλογος των θυμάτων από τον κορονοϊό αυξάνεται μέρα με τη μέρα  και μαζί με αυτόν και ο φόβος. Ο φόβος πλέον και για την ελάχιστη ανθρώπινη επαφή.

Ως "Κοινωνία των Πολιτών" λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτόν το διάχυτο φόβο, που υπάρχει στην κοινωνία και γι’ αυτό το πρώτο, που διεκδικούμε  είναι να γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πανδημία έτσι ώστε να επιστρέψει η συζήτηση στο πλαίσιο της λογικής αντιμετώπισης, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία, χωρίς να χαθεί η ενσυναίσθηση και η εγγύτητα με τον πλησίον και  να επικρατήσουν τα θετικά συναισθήματα.

Για εμάς λοιπόν, είναι σημαντικό μετά το πρώτο αναπόφευκτο "μούδιασμα", να περάσουμε στην ενεργό δράση. Είναι η στιγμή να μετατρέψουμε τον πανικό μας σε αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας,  που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε αυτούς, που επαγγελματικά ή ιδιωτικά υφίστανται μεγάλη πίεση και βρίσκονται στο όριο της αντοχής τους.

Στην καθημερινότητα «τρέχουν» πολλές πρωτοβουλίες αλληλοβοήθειας και τοπικά και σε παγκόσμια κλίμακα. Στο Δήμο μας ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έχει συσπειρώσει μεγάλο αριθμό εθελοντών και έχει αναλάβει την υποστήριξη δεκάδων οικογενειών εν μέσω πανδημίας με διάφορους  τρόπους.
Ως "Κοινωνία των Πολιτών" στηρίζουμε απολύτως τις πρωτοβουλίες του Δήμου, και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας σε κάθε δράση και πρωτοβουλία του. 

Παράλληλα καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας και κάθε συμπολίτη μας που διατίθεται, να συμμετέχουν  στο κάλεσμά μας για δημιουργία ομάδας αλληλεγγύης, που θα δράσει άμεσα με ποικίλους τρόπους, πάντοτε στα πλαίσια της υγειονομικής ασφάλειας και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και μετά το πέρας της πανδημίας, για την υποστήριξη των συμπολιτών μας, που πλήττονται ή που θα πληγούν λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, που θα ενσκήψει.

Σας καλούμε να δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας στο mail : vrilissiakoinoniapoliton@gmail.com, μαζί με τις ιδέες και τις προτάσεις σας για τη δράση της ομάδας.
Μη διστάσετε επίσης να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες και σκέψεις σας καθώς και ό,τιδήποτε σας απασχολεί. Κανείς και καμία δεν πρέπει να είναι ή να νιώθει μόνος / η σε αυτήν την κρίση. Είναι η ώρα που έχουμε ανάγκη τον / την άλλον /η περισσότερο από ποτέ!
Θα επανέλθουμε με περισσότερα νέα σύντομα.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και αντοχή.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για την Κοινωνία των Πολιτών