Άρθρο του Δημήτρη Κοντοδίνα μέλους της παράταξης Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας | Επόμενος στόχος της Δημοτικής αρχής η απαξίωση της Διαλογής στην Πηγή. Αλλά γιατί;

2024-02-20 23:09

8975

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Βριλησσιώτικων Νέων, πληροφορηθήκαμε για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του προγράμματος ‘Πόρτα-Πόρτα’ από την νέα διοίκηση του Δήμου και την αρμόδια αντιδημαρχία.

Δεν θα αναλωθούμε στο γνωστό ρητό ‘ουδέν μονιμότερο του προσωρινού’, το οποίο και πιστεύουμε ακράδαντα. Τα ερωτήματα που γεννώνται από την απόφαση αυτή είναι προφανώς αρκετά. Γιατί να αναστείλεις ένα πρόγραμμα για το οποίο ο Δήμος έχει βραβευτεί στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος ‘VERDETEC’; Ένα πρόγραμμα που έχει αγκαλιαστεί από όσους συμμετέχουν και συμβάλει στην διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης.

Βέβαια αυτό έρχεται να προστεθεί στην ΜΗ σύνταξη του Δήμου Βριλησσίων με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην κατάθεση Αίτησης Αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το τέλος ταφής. Αξίζει να τονιστεί πως όλα τα έξοδα των 164 Δήμων που συμμετέχουν, καλύπτει εξ ολοκλήρου η ΚΕΔΕ. Συνεπώς, με απόφαση της σημερινής διοίκησης, ο Δήμος Βριλησσίων θα πληρώνει παραπάνω χρήματα ως τέλος ταφής των απορριμμάτων.

Δυστυχώς όλα τα γεγονότα ταιριάζουν και το παζλ συμπληρώνεται. Η στόχευση είναι έκδηλη. Ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και ο … Γενικός Γραμματέας καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

ΥΓ. Η αύξηση των δημοτικών τελών, πριν καν αναλάβει η σημερινή διοίκηση, είναι τυχαία; Ή μήπως η αρχή του συγκεκριμένου σχεδίου;

Δημήτρης Κοντοδίνας

Μέλος δημοτικού συνδυασμού ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας