Αντισταση και Ανατροπή-Συμπαράσταση στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων

2020-02-12 18:47

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/3M96vkMm1q0n6kPaobTODE6Ze_GAg_QHjd_vScCA_2FOmkQZ6SpDFLGNKTFi1_SiClz6fh0QXBgRLSARYgqivs3wkBfOhfwo3u2cAOLm1y9caNjYMPnAn3CObOBIXg3d

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, χιλιάδες μαθητές αγωνίζονται με καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στο νέο Νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως το οποίο, μέσα σ’ όλα, εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων. Η συνολικότερη επίθεση της ΝΔ στην Παιδεία φέρνει κατάργηση του ασύλου, αύξηση της διδακτικής ύλης, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τράπεζα θεμάτων και τροποποίηση του εθνικού απολυτήριου.

Τα παραπάνω εντείνουν την εντατικοποίηση της καθημερινότητας των μαθητών και την οικονομική πίεση των οικογενειών τους, αφού αναγκάζονται να ξοδεύουν υπέρογκα πόσα στα φροντιστήρια.

 

Συνεπώς υποβαθμίζουν συνολικά την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που θα σημάνει μια μόρφωση για όσους έχουν να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι θα στερούνται αυτό το δικαίωμα.

 

Για όλους αυτούς του λόγους, οι μαθητές/ιες του 2ου Λυκείου Βριλησσίων προχώρησαν σε αγωνιστική κατάληψη, την Δευτέρα 10/2, για να διευκολυνθούν οι μαθητές που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Κεραμέως.

 

Όπως πληροφορούμαστε από ανακοινώσεις των μαθητών, ενώ επέστρεψαν από την διαδήλωση και σταμάτησαν, με δική τους συλλογική απόφαση, την κατάληψη, δέχθηκαν απειλές για αποβολές από τον διευθυντή και δημοτικό σύμβουλο Α. Χρηστάκη. Σαν να μην έφταναν αυτά, καλούσε την αστυνομία να συλλάβει μαθητές!

 

Αυτά αποτελούν ευθεία τρομοκράτηση των μαθητών ώστε να μην τολμούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και το όνειρα τους!

 

Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

 

Ως Αντίσταση και Ανατροπή, στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών/ιων και στον δίκαιο αγώνα τους! Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων, την Α-Γ ΕΛΜΕ και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να καταδικάσουν πρακτικές τρομοκράτησης των μαθητικών αγώνων και να υπερασπιστούν τον αγώνα της νεολαίας για καλύτερη Παιδεία και για το μέλλον που αξίζει.

 

 

Αντίσταση και Ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων