Ανοιχτή Εκδήλωση Ο.Μ. Βριλησσίων ενάντια στον Φασισμό 30/11/2018

2018-11-23 19:24

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

23.11.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσιστικής βίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η άνοδος της ακροδεξιάς έχει αρχίσει να δείχνει επικίνδυνα «τα δόντια της» σε Ευρώπη και Ελλάδα. Πλέον, τα περιθώρια στενεύουν για όλο το δημοκρατικό τόξο και μόνο αν το συνειδητοποιήσουμε όλοι μαζί και συμπράξουμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό.

 Ένα φαινόμενο χωρίς ιδεολογία, χωρίς φραγμούς και ηθική. Εμείς απέναντι σε αυτό οφείλουμε να ενημερωθούμε ως πολίτες του κόσμου και να αντιληφθούμε σε βάθος το μέγεθος του κινδύνου. Η ενημέρωση και η κινητοποίηση όλων μας μπορούν να αποτελέσουν εχέγγυα, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τις θετικές δυνάμεις της κοινωνίας και να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας και τη σκέψη των παιδιών μας σε αξίες πανανθρώπινες, που θα περιθωριοποιήσουν «το αυγό του φιδιού» και σίγουρα θα το αποδυναμώσουν.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο Μάνος Χατζιδάκις «ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία…».

Καλούμε λοιπόν, όλες και όλους στην ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βριλησσίων, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας την Παρασκευή 30/11/2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Κισσάβου 11) στις 19.30 με θέμα « Η προοδευτική συστράτευση: ανάχωμα στον εθνικισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ομιλητές θα είναι η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. GUE/NGL Στέλιος Κούλογλου.

 

Συντονιστική Επιτροπή Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βριλησσίων